Quantcast
Radio1_v_zivo


Slovenka skoraj UMRLA zaradi SELFIJA na vrhu TRIGLAVA!
Slovenija | 21. 9. 2018 10:52
Policija zaradi tega dogodka izdala posebno opozorilo
Ključne besede:     Slovenija    Triglav    planinka    helikopter    zlom    roka    selfie    neverjetno
Planinka bi lahko zaradi selfija padla v globino!

Včeraj se je planinka odpravila proti vrhu Triglava. Osvojila ga je in seveda vse skupaj želela ovekovečiti s fotografijami. Pri tem pa se je spotaknila, padla ter si zlomila roko. O poškodbi so bili obveščeni gorski reševalci in policija, vojaški helikopter pa jo je prepeljal v dolino. Planinka je imela srečo, da je šlo samo za zlom roke, saj bi lahko zgrmela več sto metrov v globino. Tako se je glasilo opozorilo višjega samostojnega policijskega inšpektorja Bojana Kosa:

 

"Poškodba  na  Triglavu.  Policisti so po intervenciji gorskih reševalcev in vojaškega  helikopterja  preverjali nesrečo na Triglavu, ki se je končala z zlomom  roke.  Planinka  je  včeraj  osvojila vrh Triglava in kot se za tak podvig  spodobi, ga je želela ovekovečiti. Jo razumemo. Bi pa želeli, da so planinci  pri  tem početju zelo zelo previdni, sploh če gre za vrhove, kjer je  iz vseh strani možen padec več sto metrov naravnost v globino. Skratka, planinka  se  je  pri  fotografiranju  blizu  miniaturne replike Aljaževega stolpa  spotaknila  in padla. Z vojaškim helikopterjem je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. 

Dejstvo  je,  da  je  fotografiranje in objavljanje fotografij pri podvigih zelo  priljubljeno,  vendar  opozarjamo,  da  imajo  lahko  na zahtevnih in nevarnih  terenih  hude  posledice. Na terenu, kot je Triglav in še kje, so lahko  npr. nevarna skupinska fotografiranja na razmeroma majhnem prostoru,pride   lahko   do   nenamernega   spotikanja  ali  prerivanja,  premikanjaposameznikov  ali  skupine  zato,  da bi bil nekdo v kadru in posledično do padcev, nevarno je tudi buljenje v telefon in brezglavo premikanje, selfiji itd. 

Zato pazite, kje, kdaj in kako to počnete!"

 

Kam smo prišli, kajne? Da nas mora POLICIJA opozarjati na nevarnosti pri selfijih in skupinskem fotografiranju. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del