Quantcast
Radio1_v_zivo


TEŽAVA, o kateri nas je SRAM govoriti, a je zelo POGOSTA
Oglas | 24. 9. 2018 12:39
Zaprtost je najpogostejša prebavna težava današnjega časa
Ključne besede:     prebava    zaprtost    stres    hrana    Psylliox aktivne vlaknine
O zaprtosti in prebavi se ljudje načeloma ne pogovarjamo radi.

Težave z zaprtostjo predstavljajo velik problem sodobnega časa. Stres in hiter življenjski tempo pogosto povzročita, da se tam spodaj stvari ne premikajo tako kot bi se morale. Težave z zaprtostjo in neurejena prebava poslabšujejo naše splošno počutje, hkrati pa imajo na dolgi rok lahko zelo negativne posledice za naše zdravje. 

 

Ko govorimo o normalni prebavi, govorimo o odvajanju blata od trikrat na dan do enkrat na tri dni, o zaprtosti pa govorimo, ko posameznik blata ne odvaja tudi teden dni ali celo več. 

 

Na hitrost prebave vpliva: 

 

- hrana; ki mora biti raznovrstna in vsebuje zadostno količino čistih netopnih vlaknin,

 

Priporočljiva so živila, ki so bogata z vlakninami (oves, rž, šparglji, korenje, zelje, brstični ohrovt, ... )


- vnos tekočine v telo; Ljudje na splošno čez dan spijemo premalo tekočine. Nekateri potrebujejo več tekočine, drugi manj, količina je odvisna tudi od naše telesne aktivnosti in zunanjih temperatur. Ob hrani je dnevno priporočljivo spiti še vsaj liter in pol vode.


- gibanje; spodbuja našo prebavo in nanjo deluje blagodejno, zato je pomembno, da smo vsaj dvakrat na teden aktivni, hodimo na daljše sprehode ali pa se udeležimo skupinske vadbe. 

 

Ko tudi primerna prehrana, gibanje in vnos tekočine ne pomagajo ...


Včasih se zgodi, da uživanje hrane z vlakninami in dovolj tekočine ne zadostujeta. Ko je naša prebava počasna, smo občasno zaprti ali pa se pri odvajanju popolnoma ne izpraznimo, to pomeni, da blato v črevesju zastaja, na črevesnih stenah pa se nabirajo obloge. Blato zato postaja vse bolj trdo in je odvajanje še težje. Počutimo se napihnjene in utrujene, primanjkuje pa nam tudi energije. 

 

 

Mnogi takrat posežejo po odvajalih, pa vendar ...

 

Previdno z odvajali

 

Podatki iz lekarn kažejo, da pri težavah z zaprtostjo največkrat posežemo po sintetičnih odvajalih. Žal pa se pogosto izkaže, da ta niso najboljša rešitev. Spodbujevalna, kontaktna odvajala oziroma klistirji imajo hiter učinek, vendar ne rešijo težave, ampak jo lahko še poslabšajo. Dolgotrajna uporaba odvajal namreč povzroči odvisnost in sindrom lenega črevesja.

 

Ureditev prebave po naravni poti

 

Za vzdrževanje zdrave prebave strokovnjaki svetujejo redno gibanje in uživanje hrane, bogate z vlakninami. Ena najbogatejših in cenjenih je vlaknina psiliuma.

 

V 100 % naravnem izdelku Psylliox aktivne vlaknine se nahaja v čisti obliki in edinstveni kombinaciji z izvlečkom slive, zato učinkovito uredi prebavo, pripomore k lažjemu odvajanju in učinkovitem čiščenju črevesja. Za vzdrževanje urejene prebave zadošča že ena vrečka na dan.

 

Psylliox, za razliko od agresivnega delovanja odvajal, na črevesje vpliva povsem naravno. Čudežne vlaknine vaše črevo očistijo dolgoletnih oblog, kot bi to storili s krtačko. Šele očiščeno črevesje lahko povrne v svoje prvotno funkcionalno stanje, prebava je urejena in počutimo se veliko bolje.

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del