Quantcast
Radio1_v_zivo


GROZLJIVO! To so našli v JAGODAH, jabolkih in celo bananah! Policija svari ljudi, da sadje pregledajo!
OMG/WTF | 18. 9. 2018 13:15
Policija še vedno preiskuje in išče odgovorne za ta zločin
Ključne besede:     igle    žeblji    sadje    jagode    banane    policija    avstralija    ogorčenost
V jagodah iz Avstralije so našli igle in žebljičke!

Avstralci iz več zveznih držav poročajo o košaricah jagod, v katerih so se skrivale igle in žebljički. Prvi primer takšnih jagod se je pojavil v zvezni državi Queensland, kar pa policija še raziskuje in išče krivce za to grdo ter nečloveško dejanje. Je šlo za sabotažo, delo enega človeka ali je morda vpletena večja skupina ljudi?


Policija svari prebivalce, da so skrajno previdni pri uživanju sadja

Policija je kupcem svetovala, da naj sadeže pred zaužitjem prerežjo in dobro preverijo, da ne vsebujejo igel ali žebljičkov. Cena jagod je zaradi tega incidenta močno upadla, nekateri pridelovalci pa so zavrgli več ton sadja. 


Nek moški je pogoltnil iglo in moral nemudoma poiskati pomoč

Oglasil se je tudi minister za zdravje Greg Hunt, ki je dogodek opisal kot zelo pokvarjen zločin in dodal, da si ti ljudje zaslužijo iti v zapor. Zaporna kazen za tovrsten zločin naj bi bila 10 let.

Kako se je vse skupaj začelo?

Začelo se je, ko je neka mama lupila jabolko za hčerko in z nožem podrgnila ob nekakšen trd kos. Ko je zarezala pa je videla, da je v jabolku igla. O tem je nemudoma obvestila trgovino, kmalu pa je za to izvedela javnost. Zatem so se oglasili še ostali ljudje, ki so v kupljenem sadju, predvsem v košaricah jagod našli ''presenečenja''. K sreči so vsi opazili igle še pred zaužitjem, le nek moški jo je pogoltnil in moral neumudoma poiskati zdravstveno pomoč. 


Mama je lupila jabolko za hčerko in v njem našla iglo


Takole se skrivajo igle v jagodah in če nisi previden, jo lahko hitro zaužiješ

Sydneyška policija opozarja javnost, da so se igle pojavile tudi v nekaterih bananah, a gre zdaj le za osamljene primere. Vse ljudi naprošajo, da so skrajno previdni, sploh, če vidijo, da po sadju posegajo otroci. 


V drugih državah se tovrstne stvari še niso pojavile, a velja biti previden.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del