Quantcast
Radio1_v_zivo


Gorenjski kriminalisti razbili kriminalno združbo!
| 13. 9. 2018 9:34
Gorenjski kriminalisti so s pomočjo kolegov iz Beljaka razbili kriminalno združbo, ki se je na območju Gorenjske ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog.
Ključne besede:     kriminalisti    Gorenjska    droge    Beljak    združba    hišne preiskave    Policija    Kranj
Preprodajo prepovedane droge so iz Slovenije vodili štirje osumljenci.

Kriminalisti so v tesnem sodelovanju z avstrijsko kriminalistično službo iz Beljaka (Suchtmittelgruppe der Kripo des Stadtpolizeikommandos Villach) razbili kriminalno združbo, ki se je na območju Gorenjske ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog. Deset oseb je osumljenih najmanj 27 kaznivih dejanj, ki so bila izvršena v letošnjem letu.
V zaključnih kriminalističnih aktivnostih, ki jih je policija izvajala prejšnji teden, je bilo prijetih sedem oseb. Vsi so državljani Slovenije. Trije osumljenci so bili v skladu s predpisi o kazenskem postopku tudi pridržani in privedeni k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča, ki je zanje odredil pripor. Še enega osumljenca, ki je državljan Makedonije, policija še išče.

Kriminalisti so preiskavo začeli na podlagi informacij avstrijske kriminalistične službe o sumih mednarodne preprodaje prepovedane droge, ki so jo iz Slovenije vodili štirje osumljenci. Dva od četverice sta se ukvarjala z dobavo prepovedane droge, druga dva pa sta na območju Gorenjske vodila preprodajo te droge. Preprodajo sta ta dva osumljenca razpršila še na šest drugih osumljenih oseb, izvajala pa se je na javnih krajih in v javnih lokalih na območju Gorenjske. Kupci droge so bile odrasle osebe.
Na devetih lokacijah na območju Gorenjske in Ljubljane so bile prejšnji teden opravljene tudi hišne preiskave, v katerih so kriminalisti zasegli približno 850 gramov kokaina, okoli 850 gramov amfetamina, 175 gramov heroina ter konopljo, hašiš, hašiševo olje, pištolo, naboje, denar in opremo za pridelavo prepovedane droge konoplja.
Kriminalisti so v preiskavi pridobili informacije, da je četverica osumljenih v prodajo ponujala še večje količine prepovedane droge.

Osumljenci so stari med 30 in 60 let. Nekateri so bili v povezavi s prepovedanimi drogami že obravnavani. Z očitanimi kaznivimi dejanji so osumljenci pridobili okoli 55.000 eurov protipravne premoženjske koristi.

Kdor neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja naprodaj ali zaradi prodaje ali dajanja v promet kupuje, hrani ali prenaša ali posreduje pri prodaji ali nakupu ali kako drugače neupravičeno daje v promet rastline ali substance, ki so razvrščene kot prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu, ali predhodne sestavine, ki se uporabljajo za izdelavo prepovedanih drog, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
Kdor prodaja, ponuja na prodaj ali brezplačno deli prepovedano drogo, ali nedovoljeno snov v športu, ali predhodno sestavino za izdelavo prepovedanih v javnih lokalih se kaznuje z zaporom od treh do petnajst let.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del