Quantcast
Radio1_v_zivo


VETERINAR razkril žalostno resnico, kaj se dogaja s kužkom, ko dobi injekcijo za uspavanje
Žalostno | 13. 9. 2018 9:22
Srce parajoč zapis veterinarja, ki poziva lasntike psov, da ostanejo ob kužkih v njihovih zadnjih trenutkih
Ključne besede:     evtanazija    injekcija    psi    hišni ljubljenčki    veterinar    male živali
Nekateri lastniki pustijo kužke same in niso poleg, ko prejme injekcijo.

Slovo od hišnega ljubljenčka, s katerim smo preživeli mnogo let, nikoli ni lahko. Ob njih odraščamo, se z njimi zabavamo, igramo in crkljamo. Sploh za kužke velja, da so še posebej navezani na lastnika in jih njihova bližina pomirja ter osrečuje.

Jessi Deitrich je njihovega veterinarja vprašala, kaj je najtežji del njegovega poklica in dejal je, da je to zagotovo evtanazija psa. Na objavo se je nato odzvala še Veterinarska klinika Hillcrest, ki je lastnikom psov namenila ta srce parajoč zapis. 

"Smrt hišnega ljubljenčka je neizbežna. Odločitev, da evtaniziramo psa, ki nam je bil kot družinski član, ni lahka in mnogi lastniki ne premorejo moči in poguma, da bi ostali v prostoru, ko psu damo injekcijo. V več kot 70% na naši kliniki, lastniki ne ostanejo ob kužkih, saj jim je preveč hudo in ne zmorejo gledati zadnjih trenutkov kosmatincev. To nas žalosti. Leta ste bili center življenja vašega kužka, vse kar kuža pozna ste vi, vi ste njegova družina.

 

Prosimo vas, da ne pustite kužka samega, ko se odločite, da ga boste dali uspavati. Ne dovolite, da zadnje trenutke svojega življenja preživijo v hladni sobi ob neznancu, ki se ga bojijo. Najhujši del našega poklica so prav ti trenutki. Malce po tistem, ko kuža dobi injekcijo, začne zmedeno pogledovati po prostoru, saj išče svojega lastnika, išče vas! Ne razume, zakaj ste jih zapustili same, prestrašene in tisti trenutek potrebujejo vašo ljubezen bolj kot kdajkoli prej. Ne bodite strahopetni, ker je vam pretežko, pomislite raje, kako se počuti kuža, za katerega ste bili prav vi ves njegov svet celotno življenje."

 

V Sloveniji je situacija sicer malenkost drugačna, okoli 90% ljudi ostane ob kužku, ko prejme injekcijo in se od njega tudi primerno poslovijo. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del