Quantcast
Radio1_v_zivo


MOM s kampanjo za gibanje Mariborčanov
| 11. 9. 2018 12:44
Dobra motivacija
Ključne besede:     Maribor    občina    gibanje
Na več kot 20 lokacijah postavljenih 14 točk v obliki športnih poligonov.
Na več kot 20 lokacijah postavljenih 14 točk v obliki športnih poligonov.

Mariborska občina  začenja kampanjo Dobra motivacija. Športna aktivacija, ki so se je lotili uspešni mariborski športniki. Med njimi so smučar prostega sloga Filip Flisar, motorist Simon Marčič, nekdanji taekwondoist Tomaž Barada in brazilska legenda domačega nogometnega kluba Marcos Tavares, so sporočili z mestne občine.

Mestna občina Maribor, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa 2018, bo v sodelovanju s športniki do  21. septembra izvajala kampanjo za promocijo aktivnega preživljanja prostega časa med občani ter obiskovalci štajerske prestolnice.

V ta namen so v središču mesta na več kot 20 lokacijah postavili 14 točk v obliki športnih poligonov, ki so postali pripomočki za izvajanje različnih športnih vaj. Skupaj z ambasadorji projekta Evropsko mesto športa 2018 bodo aktivirali urbane točke in preko družbenih omrežij nagovarjali mimoidoče k njihovi uporabi in nadaljevanju športnih aktivnosti na enem izmed športnih prizorišč.

Prvo točko, ki se nahaja na sredini Trga Leona Štuklja, sta  aktivirala uspešna mariborska športnika Flisar in Marčič, pri čemer je hitrejši čas, 27 sekund in 10 stotink, dosegel najboljši slovenski smučar prostega sloga, ki je ob tem pozval Mariborčane, da sodelujejo v izzivu in ga skušajo premagati.

Na mariborski občini so ob tem športne navdušence pozvali, da svoj podvig posnamejo in ga objavijo na Facebook profilu Maribor - European city of sport. Zmagovalca izziva, ki bo dosegel najboljši čas, bodo nagradili s promocijsko majico in športno kapo Evropsko mesto športa 2018.

Kot so dodali, ima vseh 14 aktivacijskih točk pripisana navodila v slovenskem in angleškem jeziku z željo, da bi v kampanji sodelovali tudi obiskovalci mesta. Cilj kampanje je še povečati število aktivnih občanov in obisk športnih objektov ter naravnih športnih površin v okoli Maribora.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del