Quantcast
Radio1_v_zivo


Mos v Celju
| 11. 9. 2018 9:48
Sejem naj bi si ogledalo približno 120.000 obiskovalcev
Ključne besede:     Celje    Mednarodni sejem obrti in podjetnosti    Robert Otorepec    MOS
 MOS
Prvi Sejem obrti je bil leta 1968 v prostorih Atletskega društva Kladivar, leta 1976 pa se je preselil v Golovec.

Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem
PRENESI DATOTEKO
Mos je razdeljen na pet glavnih območij.

Predsednik države Borut Pahor bo danes ob 11. uri na celjskem sejmišču odprl 51. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Na njem se bo predstavilo približno 1400 razstavljavcev iz več kot 30 držav. Mos bo tako kot lani razdeljen na pet glavnih območij, ki so jih poimenovali Mos Dom, Mos Tur, Mos Teh, Mos Biz ter Mos Plus.Več kot sedem sejemskih dvoran bo namenjenih kategoriji Mos Dom, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali ponudbo razstavljavcev s področja gradnje in obnove doma. Ponudbo v segmentu Mos Tur so letos razširili, tako da  poleg vsega za kamping in karavaning predstavlja tudi širšo turistično in kulinarično ponudbo.Dve dvorani bosta namenjeni ljubiteljem tehničnih strok, kjer si bo v okviru kategorije Mos Teh moč ogledati opremo in materiale za obrt in industrijo. Poslovni, konferenčni in mrežni program sejma Mos Biz pa je namenjen predvsem lastnikom in vodstvu malih in srednje velikih podjetij ter novoustanovljenim podjetjem. Združuje in izobražuje podjetnike, pripomore k pridobivanju novih strank in vzpostavljanju poslovnih kontaktov doma in v tujini, s čimer lahko bistveno pripomore k poslovanju in rasti podjetja.Področje Mos Biz bodo pomembno sooblikovale aktivnosti Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter letošnje države partnerice Srbije. OZS se bo kot tradicionalna partnerica sejma na več kot 1000 kvadratnih metrih predstavila skupaj s strokovnimi sekcijami, območnimi zbornicami, člani ter domačimi in tujimi partnerji, napovedujejo organizatorji. Ogledati si bo mogoče Ulico obrti s sloganom Moj talent, moj poklic, na kateri bo potekala predstavitev 14 obrtnih poklicev, številne inovacije, izdelke slovenskih obrtnikov in podjetnikov, pripravili bodo tudi okrogle mize, srečanja in izobraževalne delavnice. Osrednja točka Ulice obrti bo tudi letos vajeniška pisarna, kjer bodo lahko obiskovalci dobili informacije o vajeništvu. Ulica bo organizirana po načelu vse na enem mestu, kar pomeni, da bodo lahko obiskovalci videli predstavitev poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Mladi se bodo lahko tudi sami aktivno vključili v izdelavo izdelka oziroma storitve in se preizkusili v posameznem poklicu.OZS bo v sodelovanju s Celjskim sejmom in Mestno Občino Celje najuspešnejšim razstavljavcem tudi letos podelila zlati, srebrni in bronasti ceh.Gospodarsko ministrstvo bo na sejmu imelo veliko stojnico in pripravilo več spremljevalnih dogodkov, namenjenih obrtnikom in podjetnikom. Na sejmu bodo predstavili delo ministrstva, direktoratov, organov v sestavi in ostalih agencij. V ta namen bodo organizirali več dogodkov tako na stojnicah kot v obliki samostojnih dogodkov, za katere pričakujejo, da bodo vsi dobro obiskani. Z udeleženci sejma, predvsem z obrtniki in podjetniki, želijo vzpostaviti kar najbolj pristno komunikacijo.

 

 

Sejem bo odprt vsak dan med 9. in 19. uro, zadnji dan bo vrata zaprl uro prej. Vstopnice so pripravili za različne ciljne skupine, najbolj ugodne pa so prvi dan sejma. Parkirnih mest je dovolj, ob koncu tedna pa bo parkiranje zagotovljeno še pri dvorani Zlatorog, od koder bodo do sejmišča vozili brezplačni električni avtobusi.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del