Quantcast
Radio1_v_zivo


To je novica, ki ne bo všeč tistim, ki imajo DIPLOMO in NISO VERNI ...
Zanimivo | 16. 9. 2018 4:18
Če ima tvoj partner/ka teh 5 faktorjev, to lahko pomeni naslednje ...
Ključne besede:     ločitev    faktorji    psiholog    diploma    brezvernik    razhod    partnerstvo    študija
Preveri 5 faktorjev, ki lahko naznanjajo, da je oseba nagnjena k ločitvi

Psiholog z univerze Ball State iz Indiane je naredil študijo in prišel do zanimivih rezultatov, kaj pripelje do tega, da se partnerja ločita. 

Slovenci naj bi bili precej visoko, kar se tiče razhodov, sploh podpisovanja ločitev. Prišel je do 5 faktorjev, ki naj bi nakazovali, kdo je bolj dovzeten za ločitev in kdo manj.

Seznam ljudi, ki se ločijo hitreje, kot ostali:

1. IMA DIPLOMO

Številke so pokazale, da so ženske z dokončano srednjo šolo manj dovzetne za varanje in je skoraj 80 % takšnih, ki so v zakonu že več kot 20 let. Na malce slabšem glasu so diplomirane in visoko izobražene, saj je le 40 % takšnih, ki so v zakonu več kot 10 let, ostalim pa je bolj kot partnerstvo oz. družina pomembna kariera. 

Moški s srednjo izobrazbo imajo več kot 60 % možnosti, da bo njihov zakon trajal več kot 20 let, medtem, ko so diplomirani in visoko izobraženi malce manj dovzetni za dolge zakone. Njihov zakon običajno ne traja več kot 10 let - takih je tudi nekaj več kot 40 %. 2. NI VEREN 

Vera je močan faktor, ki v nekaterih zvezah igra precej veliko vlogo. Globoko verne osebe, imajo veliko več strpnosti, razumevanja in posluha za partnerja, zato njihov zakon traja zelo dolgo. Večina jih do smrti ostane z osebo, s katero ima družino.

Brezverniki pa so po psihologovem mnenju tisti, ki so vzgojeni v drugačnem duhu in niso dovzetni za dolge pogovore ter to, da je treba včasih tudi potrpeti ter ni vse tako rožnato. 
3. POROKA PRED 30. LETOM

Ljudje, ki se poročijo pred 30. letom oz. v zgodnjih dvajsetih veljajo za tiste, ki se ločijo hitreje. Prehitro so stopili v zakonski stan in malce pozabili na svojo mladost, kar se lahko začne odražati kasneje v tem, da jih zakon začne dušiti. Občutek dobijo, da so premalo dali skozi in si želijo več svobode. Takrat običajno nastopijo ločitve in želja po tem, da si sam, neodvisen, brez obveznosti, ki jih prinaša zakon.4. OTROK LOČENIH STARŠEV

Več možnosti za ločitev naj bi imeli tudi otroci ločenih staršev. Psiholog Lehmiler pojasnuje, da naj bi bila za to kriva genetika, saj je možnost za ločitev povezana z biološkimi starši in ne tistimi, ki so otroka posvojili oz. vzgajali. 

''Genetska dovzetnost je lahko kriva za določene osebnostne lastnosti, kot je denimo impluzivnost, ki povečuje tveganje za ravezo'' je povedal psiholog.5. PREHITRO SE VSELITA SKUPAJ


Psiholog pojasnjuje, da je precej pomembna tudi starost, kdaj se partnerja poročita oz. kdaj gresta žvieti skupaj. Prej, ko se vselita skupaj, večja naj bi bila verjentost ločiteve. Njegova optimalna starnost za porolo in skupno življenje je med 25. in 32. letom starosti. Za poroko bi bilo bolje počakati tja do 30-ga leta ali kakšno leto kasnej, ko si res popolnoma pripravljen. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del