Radio1_v_zivo


Ima šest otrok in na sebi eno ''stvar,'' ki se zdi ljudem ODVRATNA! Bi morala to skriti?
Zanimivo | 5. 9. 2018 14:01
''Odvratna si! Zakaj ne uporabiš fotošopa, da skriješ to grozoto?!''
Ključne besede:     mamica    otroci    šest    stvar    odvratno    trebuh    koža    telovadba    obtožbe
Ljudje znajo biti velikokrat nesramni, a se mamica ne ozira na grde opazke

Sharny je 39-letna mama šestih otrok, ki obožuje telovadbo in se s fitnesom ukvarja že kar nekaj let. Ko je na spletu delila spodnjo fotografijo, kjer telovadi s sinom in kaže svoj trebuh, pa je naletela na val obtožb, negativnih kritik in grdih komentarjev, češ, da bi lahko izgledala bolje, če toliko telovadi in se zdravo prehranjuje. 

''Odvratna si! Zakaj ne uporabiš fotošopa, da skriješ to grozoto?!'' So se glasili takšni in podobni komentarji žensk, ki so se spotaknile ob njen trebuh češ, da ni potrebe da ga razkazuje, saj je grd in nikakor nekaj, kar bi morala deliti s širnim svetom.


Bi se res morala sramovati telesa?

''Videti si iztrošena, zagotovo bruhaš! Grozna si! Tvoje slike niso lepe, ampak prav mučne,''
so še dodale ženske in zapisale, da je videti bolna in ji telovadba ne koristi. ''Na daleč se vidi, da imaš umetne prsi, ki tvoji izsušeni in shirani postavi ne pristojijo!'' Poleg tega so napisale, da je preveč suha in zagotovo strada, s čimer je slab zgled svojim otrokom, ko vidijo takšno mamo. ''Ženska, ki je rodila večkrat, ne more biti vsa zategnjena in ni prav nič narobe, če je njeno telo videti nepopolno. Vsaka bi morala spoštovati svoje telo in se ga nikakor ne sramovati. Čeprav veliko treniram in skrbim za zdravo prehrano, ne pomeni, da moram biti vsa čvrsta ... tudi jaz imam napake!''
Je povedala mamica in dodala, da zaradi treningov nikoli ne pozabi biti mama ter veliko časa posveti svojim otrokom. ''Ne vidim razloga, da bi svoje slike fotošopirala samo zato, da bi ugajala javnosti. Ljubim svoje telo in ga sprejemam takšnega, kot je. Zame so telesne napake lepe, saj so znamenje, da sem mama - kar je najlepši poklic na svetu''.
A Sharny ni vedno izgledala tako dobro, kot danes. Veliko časa se je borila z odvečnimi kilogrami in šele po rojstvu četrtega otroka začela hujšati. Izgubila je več kot 30 kilogramov in dokazala, da se da kljub šestim otrokom imeti lepo postavo, čeprav so na njej strije, celulit ali odvečna koža. Njen mož, ki je fitnes trener je ponosen na svojo ženo in pravi, da je nekaj ponosen nanjo ter je zapisal: ''Ženska, ki je na svoje telo ponosna in ima samozavest, je nekaj najlepšega. To moja žena zagotovo ima. Veliko mladih deklet fotošopira slike, da bi ugajale javnosti in si s tem pridobile čimveč všečkov, saj ne prenesejo kritike. Upam, da ta dekleta nekoč spoznajo, da ni nič narobe s telesnimi nepravilnostmi in je to tisto, kar žensko naredi lepo, privlačno in popolno''.