Quantcast
Radio1_v_zivo


Prihaja Špasfest
| 30. 8. 2018 11:22
Festival s srednjeveškim priokusom
Ključne besede:     Špasfest    Maribor    festival
Bogat kulturno umetniški program za različne generacije obiskovalcev.
Bogat kulturno umetniški program za različne generacije obiskovalcev.

S prikazom kmečkih uporov na Slovenskem se začenja  tradicionalni Špasfest.  Programska vodja festivala Tatjana Mileta obljublja bogat kulturno umetniški program za različne generacije obiskovalcev,  s katerim Gospodarsko interesno združenje (GIZ) Stari Maribor vsako leto skuša oživiti staro mestno jedro. Festival bo letos potekal štirinajstič, v štirih dneh pa se bo na ulicah štajerske prestolnice zvrstilo veliko različnih dogodkov.


V srednjeveških šotorih boste lahko podrobno spoznali viteštvo, orožarstvo, pravljičarstvo in papirništvo.

Poudarek bo na tržnicah, ki so že od nekdaj prostor za druženje in povezovanje, zato stalnica festivala ostajajo srednjeveška tržnica ter srednjeveške igre in delavnice, pa tudi predstave za najmlajše.

Letošnji festival ponuja tudi nekaj novosti, med katerimi Mileta izpostavlja satirično pikantno komedijo Razočarane gospodinje pri seksologu v Narodnem domu Maribor, posebej pa so poskrbeli za najmlajše, ki jim bo na Grajskem trgu na voljo "Napihljiva vas" pod vodstvom bratov Malek, ki sta izkušena pedagoga in profesorja telovadbe.

Na Grajskem trgu bo v petek po uradnem odprtju festivala koncert dua Happy Vibe, ki ga sestavljata kitaristka in pevka Julija Fajhtinger ter Tajana Novak z izvorno perujskim instrumentom cajonom. Izvajata pester repertoar zimzelenih skladb s področja popularne, rock in jazz glasbe v akustični preobleki.

"Zanimivost dueta je tudi, da sta obe izobraženi glasbenici in pedagoginji. Njun cilj je podati publiki edinstveno glasbeno izkušnjo in jo napolniti s pozitivno energijo," je dejala programska vodja festivala.

V okviru dogajanja bo na voljo poslikava telesa s pomočjo Riharda Rikija Bandlja, ki bo na lasten umetniški način predstavil svojo spremenjeno vizijo srednjeveških žensk v kombinaciji s poslikavo telesa. V Mariboru se bo predstavil še Teater Cizamo, potekala bo srednjeveška povorka, na sporedu bo tudi mini španska predstava s skupino Živa & Los Tacones.

Glavnina dogajanja bo potekala v soboto in nedeljo, tudi na 14. ŠpasFestu pa bo večina predstav in drugih prireditev obiskovalcem na voljo brezplačno.


VSTOPNICE za komedijo »Razočarana gospodinja pri seksologu« pri srednjeveških damah 30.8. in 31.8. na grajskem trgu v Mariboru za 12€. 
Eno uro pred predstavo v Narodnem domu Maribor po 15€.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del