Radio1_v_zivo


34. ultramaraton Celjski sejem: Celje-Logarska
| 30. 8. 2018 10:34
Letos prvič z ambasadorko, ultramaratonko Natašo Robnik
Ključne besede:     maraton    celje    ambasadorka
 Štart najdaljše 75-kilometrske ultramaratonske trase bo ob 6. uri v atriju Celjskega sejma.
Štart najdaljše 75-kilometrske ultramaratonske trase bo ob 6. uri v atriju Celjskega sejma.

Že 34. leto zapored najbolj »jekleni« tekači prvo soboto v septembru (1. 9.) preživljajo na enem izmed najbolj priljubljenih ultramaratonov pri nas Celjski sejem: Celje-Logarska dolina. Ta šteje tudi za evropski pokal ultramaratonov ECU. Organizatorja ultramaratona Športno rekreativno društvo Celjski sejem in Društvo maratoncev in pohodnikov Celje sta letošnje dogajanje predstavila na današnji novinarski konferenci. Ultramaraton Celjski sejem: Celje-Logarska bo letos prvič nastopil z ambasadorko, eno izmed najboljših tekačic ultramaratona pri nas, Natašo Robnik.  

Štart najdaljše 75-kilometrske ultramaratonske trase bo ob 6. uri v atriju Celjskega sejma. Tekaškega praznika se lahko udeležijo tudi tekači na krajših razdaljah. Teči bo mogoče na klasični maratonski 42-kilometrski preizkušnji (štart v Mozirju ob 9. uri), na Ljubnem bo štart 27-kilometrskega teka ob 10.30 uri in v Lučah 17-kilometrskega teka ob 11.30 uri.  

Kot pojasnjuje Nina Ermenc Pangerl, predsednica Športno-rekreativnega društva Celjski sejem, je tudi letos udeležba na maratonu mednarodno obarvana. Poleg prijave tekačev iz Slovenije, se bodo pridružili tudi tekači iz sosednje Hrvaške, Italije, Nemčije, Nizozemske, Poljske, Srbije, Madžarske in San Marina.

Kot lani tudi letos med do sedaj prijavljenimi prevladujejo moški, nekaj več kot tretjina je žensk. Prav zato bo k večji udeležbi letos prvič spodbujala tudi ambasadorka Ultramaratona: Celje-Logarska dolina, Nataša Robnik, ki poleg ene izmed najboljših ženskih predstavnic te discipline velja tudi za izjemno motivatorko. 

Tekaškega praznika se bo udeležilo še približno 200 vojakinj in vojakov, ki na Ultramaratonu: Celje – Logarska dolina sodelujejo že 27 let. Zanje tek na 17 km prav tako predstavlja Prvenstvo Slovenske vojske. 

Glede na minule izkušnje se veliko tekačev prijavi neposredno pred začetkom teka, čeprav je takrat prijavnina nekoliko višja. Po 26. avgustu se bo tudi prijava na 34. ultramaraton zvišala za pet evrov. V prijavo je sicer zajeto: meritve časa in računalniška obdelava, majica, spominska medalja, enolončnica v cilju, pijača v cilju, zdravniška oskrba, varovanje maratona, masaža, tuširanje po teku, okrepčila ob poti in avtobusni prevoz v obe smeri.