Quantcast
Radio1_v_zivo


Gorenjska gosti Evropsko masters prvenstvo
| 24. 8. 2018 5:20
Med 26. avgustom in 9. septembrom bo potekalo Evropsko masters prvenstvo v vaterpolu, plavanju, skokih v vodo, daljinskem in sinhronem plavanju.
Ključne besede:     Kranj    Kamnik    Bled    Jesenice    Radovljica    Evropsko masters prvenstvo    vaterpolo    plavanje    skoki v vodo    vetereni    športiki
PRVIČ V ZGODOVINI BODO ZDRUŽENE VSE DISCIPLINE

Med 26. avgustom in 9. septembrom bo potekalo Evropsko masters prvenstvo v vaterpolu, plavanju, skokih v vodo, daljinskem in sinhronem plavanju. Na njem se bodo pomerili športniki veterani, starejši od 25 let, ki bodo tekmovali na štirih prizoriščih: v Kranju, Kamniku, na Bledu in Jesenicah. Prijavljenih je 4650 tekmovalcev, med njimi 128 slovenskih tekmovalcev.

 

Slovenija z gostitelji prvenstva Kranjem, Bledom, Jesenicami in Kamnikom ter v sodelovanju z Radovljico bo konec avgusta središče masters športnikov – športnikov veteranov. Prvič v zgodovini bodo združene plavalne discipline – plavanje, skoki v vodo, daljinsko in sinhrono plavanje ter vaterpolo, zato bo vzdušje na tekmovališčih še toliko bolj veselo.

 

Tekmovanja bodo potekala:

 

 

Evropsko masters prvenstvo v vaterpolu
bo potekalo v Kranju med 26. in 31. avgustom 2018.

 

Evropsko masters prvenstvo v skokih v vodo
bo potekalo na Jesenicah med 29. Avgustom in 2. septembrom 2018.

 

Evropsko masters prvenstvo v plavanju
bo potekalo v Kranju med 2. in 7. septembrom 2018.

 

Evropsko masters prvenstvo v sinhronem plavanju bo potekalo v Kamniku med 4. in 8. septembrom 2018.

 

Evropsko masters prvenstvo v daljinskem plavanju bo potekalo na Bledu 8. in 9. septembra 2018.

 

 

Vstop za ogled tekmovanj bo na vseh prizoriščih prost. Lahko pa boste navijali za kar 128 slovenskih športnikov. Najprej se bosta v vaterpolu pomerili dve slovenski vaterpolski ekipi – SD Kranj 75 Triglav v starostni skupini 40+ ter Veterani Triglav v starostni skupini 60+, ki s tekmami začnejo v nedeljo, 26. avgusta. V skokih v vodo bosta na Jesenicah od 29. avgusta tekmovala dva slovenska predstavnika. Od 2. septembra dalje pa bo tekmovalo še 63 slovenskih plavalcev, 8. in 9. septembra pa na Bledu še 33 tekmovalcev v daljinskem plavanju. Medalje na domačem veteranskem prvenstvu si želi tudi domača štafeta v sestavi Sara Isaković, Tanja Blatnik, Matjaž Markič in Sandi Murovec. Zanje boste lahko navijali v 4. in 6. septembra na letnem bazenu v Kranju.

 

Pomen prvenstva

Po uspešni organizaciji Evropskega masters prvenstva v plavanju, skokih v vodo, daljinskem in sinhronem plavanju leta 2007 je Evropska plavalna zveza organizacijo prvenstva ponovno zaupala Plavalni zvezi Slovenije, organizacijsko pa dogodek zaupala podjetju Si Sport d.o.o., ki že več kot 20 let deluje na področju organizacije športnih dogodkov. Prvenstvo je izjemnega pomena tudi s turističnega vidika, saj bodo tekmovalci predvidoma ustvarili okoli 35.000 nočitev. Tako odločitev Evropske plavalne zveze, da prvič združi plavalne discipline z vaterpolom, ni bila naključna, saj želijo organizatorji vzpostaviti festivalsko vzdušje.

 

Pester spremljevalni program

Poleg tekmovalnih ambicij pa so športniki veterani znani tudi po tem, da se med tekmovanji radi družijo in odkrivajo okolico tekmovališč. Zato so organizatorji v sodelovanju z Zavodi za turizem Kranj, Bled, Kamnik, Jesenice in Radovljica pripravili številne dodatne aktivnosti – vodene turistične izlete, oglede krajev gostiteljev prvenstva, popestritev ponudbe gostinskih lokalov v Kranju, v času prvenstva bo v Kamniku potekal Festival narodnih noš, pester pa bo tudi program na glavnem prizorišču – v Kranju. Organizatorji bodo vsak dan v času prvenstva pripravili glasbeno spremljavo, v sodelovanju z Zavodom za turizem Kranj se bodo med 2. in 9. septembrom predstavili izdelovalci domačih izdelkov, 5. septembra pa je na Gradu Khiselstein načrtovan tudi kulinarični večer.

Na Letnem kopališču Kranj bo 26. avgusta otvoritev prvenstva za vaterpoliste in tekmovalce v skokih v vodo, 2. septembra pa bo potekala svečana otvoritev.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del