Quantcast
Radio1_v_zivo


Imela je 7 let, ko je mama na njej opazila nekaj drugačnega! Porabila je 16.000 EUR, da bi to zakrila! Danes je temu naredila konec!
Zanimivo | 24. 8. 2018 7:19
Kate je zadovoljna s svojim videzom in se ga ne sramuje več
Ključne besede:     Kate    lasje    siva    barvanje    denar    frizer    čas    sramovanje    osivelost
Danes je srečna, zaljubljena in ponosna na svoje videz

31-letna Kate Dinota iz New Yorka je imela komaj 7-let, ko je njena mama opazila, da že ima pramen sivih las. Do 14-leta je popolnoma osivela in bil je čas za barvanje, saj ji je bilo nerodno hoditi v šolo ali kamorkoli drugam. 

Od takrat naprej se je barvala redno, saj se je sramovala sivih las in se je z njimi počutila kot babica. Z rednimi obiski pri frizerju je poskrbela, da na njeni glavi ni bilo niti enega sivega lasu. Barvanje las je postala nuja, obveznost in nekaj, kar ji je počasi oteževalo življenje.  

Šele tri leta nazaj pa je prišla do spoznanja, da bi si lahko s tem denarjem, ki ga porabi za frizerja privoščila kaj drugega in se manj sekirala zato, če ima sive lase. Ugotovila je, da je za barvanje las v teh letih porabila že več kot 18.000 dolarjev (cca 15.600 EUR) in na frizerskem stolu preživela 1.000 ur svojega življenja - takrat je rekla, da bo temu naredila konec.

''Ko sem vse skupaj preračunala in spoznala, kaj dejansko to pomeni, me je zadelo. V hipu sem se spomnila vseh zvezdnic, ki porabijo mnogo denarja zato, da imajo sive lase kot jaz, jaz pa se jih sramujem in jih prekrivam'' je povedala in se odločila, da je čas, da preneha.''Ko sem se odločila, da preneham z barvanjem lasem, sem bila sprva precej skeptična. Mar me bodo zdaj smatrali za staro žensko? Bom težje dobila službo? Kaj bo rekel fant? Mu bom sploh še všeč?'' Kate je končno opustila barvanje in vzljubila svojo naravno barvo las - sivo. Danes je srečna, ponosna in z veseljem pokaže svoje lase, ki se jih je toliko let trudila zakriti.

Marsikdo je navdušen nad njeno barvo las in je deležna marsikakšne pohvale. Čeprav se na trenutke počuti ''staro,'' pa je njen fant ponosen nanjo in pravi, da mu je lepa takšna ali drugačna. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del