Quantcast
Radio1_v_zivo


Študentski domovi Maribor
| 14. 8. 2018 8:31
Izteka se rok za prijavo
Ključne besede:     Maribor    prijava    Študentski domovi
 Študentski domovi Univerze v Mariboru nudijo študentom 2.663 ležišč.
Študentski domovi Univerze v Mariboru nudijo študentom 2.663 ležišč.

Študentski domovi Univerze v Mariboru obveščajo, da se v četrtek, 16. avgusta izteka rok za prijavo na razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov v Študentskih domovih Univerze v Mariboru za študijsko leto 2018/2019 (za pošiljanje priporočeno po pošti do 21. avgusta 2018). Prijava na razpis je možna na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje), razpis in vse dodatne informacije v zvezi s prijavo za bivanje pa so objavljene na spletni strani Študentskih domov Univerze v Mariboru (www.studentskidomovi.um.si). Študentski domovi Univerze v Mariboru nudijo študentom 2.663 ležišč, cene bivanja pa se gibljejo med 73,50 in 138 evri. Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra na spletni strani študentskih domov, na domač naslov pa bodo študenti prejeli odločbo, nato še vabilo na vselitev.

 

Na razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije s statusom študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij, razen študija na daljavo; niso v delovnem razmerju ali ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu oziroma niso poslovodne osebe gospodarskih družb ali direktorji zasebnih zavodov ter niso prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnine; povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne presega 150 % povprečne bruto plače na zaposlenega v RS v istem obdobju, imajo stalno prebivališče oddaljeno najmanj 25 km od kraja študija in niso izključeni iz študentskega doma.

 

»Letošnja novost je v tem, da študenti, ki že bivajo in bodo med študijskim letom 2017/2018 diplomirali na 1. ali 2. stopnji in se vpisujejo na naslednjo stopnjo študija, oddajo prošnjo za podaljšanje bivanja. Prošnjo za sprejem oddajo tudi študenti, ki že bivajo v študentskih domovih, a so se med študijskim letom iz enega programa in vpisali na drug program ali so se zaposlili ali bivajo po ekonomski ceni«, poudarja v. d. direktorice Študentskih domov Univerze v Mariboru mag. Mojca Tancer Verboten.

 

Študentski domovi Univerze v Mariboru, ki se nahajajo v petih naseljih (v bližini fakultet in centra mesta), nudijo študentom 2.663 ležišč, od tega 753 ležišč v enoposteljnih sobah. Poleg ugodne cene bivanja (med 73,50 in 138 evri na mesec), nudijo študentom številne ugodnosti, od sob z neomejeno uporabo interneta in priključkom za CATV, souporabe kuhinj in kopalnic, možnosti uporabe pralnega in sušilnega stroja, pa vse do uporabe sob za študij, obštudijsko dejavnost, možnosti uporabe športnih objektov in najema parkirnega mesta v garažnih hišah na Lentu in Smetanovi.