Quantcast
Radio1_v_zivo


Ljubljanska obvoznica bo zaprta
| 9. 8. 2018 8:00
Od sobote popoldne onemogočen dostop z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico
Ključne besede:     obvoznica    dela    Ljubljana    DARS; zastoji
DARS je termin zapore izbral načrtno, ko je zaradi avgusta in konkretno še praznika v sredo pričakovati manj prometa.

Od sobote, 11. avgusta 2018, od 14. ure do srede, 15. avgusta 2018, do 22. ure bo zaradi zaključevanja del na vzhodni ljubljanski obvoznici za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico (proti Rudniku). V tem obdobju bo od galerije Strmec pa vse preko predora Golovec promet urejen le po enem pasu. Iz smeri dolenjske avtoceste bo v tem času promet na južni ljubljanski obvoznici med predorom Debeli hrib in izvozom Ljubljana - jug (Kočevje) na razdalji približno 1 km ravno tako urejen le po enem pasu (zaprt bo vozni pas). Na priključku Ljubljana - jug bosta zaprta oba izvoza z avtoceste, tako iz smeri dolenjske avtoceste kot tudi iz smeri južne ljubljanske obvoznice (Primorske).

Promet za Koper bo v razcepu Zadobrova preusmerjen na severno (in zahodno) ljubljansko obvoznico. Na razcepu Kozarje bodo na kraku, ki z zahodne obvoznice (Kosez / Brda) vodi na primorsko avtocesto (proti Brezovici / Kopru), za večjo pretočnost prometa začasno vzpostavili dva pasova za neposredno vključitev vozil na primorsko avtocesto. To bodo omogočili tako, da bomo iz smeri južne obvoznice (Viča) na tem območju razcepa zaprli vozni pas, promet bo urejen le po prehitevalnem pasu.

Za vse tiste, ki bodo kljub spremenjeni signalizaciji prepeljali skozi predor Golovec, pa bo obvoz urejen tudi čez približno 6 km oddaljen priključek Šmarje - Sap (Škofljica) na dolenjski avtocesti, kjer bodo lahko obrnili in pot nadaljevali nazaj proti južni ljubljanski obvoznici (Primorski).


Termin zapore med 11. in 15. avgustom so izbrali načrtno, na podlagi preteklih prometnih podatkov, ko je zaradi avgusta in konkretno še praznika v sredo pričakovati najmanjše prometne obremenitve na tem odseku.

Kot je znano, na vzhodni ljubljanski obvoznici od začetka julija izvajajo ukrepe za večjo pretočnost in varnost prometa. Med drugim bodo podaljšali obstoječi pas za počasni promet od Bizovika do predora Golovec. Tako bodo med Bizovikom in koncem predora Golovec na razdalji približno tri kilometre trije pasovi, od tam pa dva pasova proti južni obvoznici, od tega eden za izvoz Ljubljana - jug. Konec vseh del in umik zapore je predviden 15. avgusta 2018.

Izvajalec del je konzorcij Strabag gradbene storitve d.o.o. in Trgograd d.o.o., pogodbena vrednost pa znaša 2.840.070,70 EUR z DDV.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del