Quantcast
Radio1_v_zivo


Bike park Pohorje
| 8. 8. 2018 10:43
Od sobote s tremi progami
Ključne besede:     Pohorje    bike park    proge
 Red line je zahtevna oziroma na nekaterih delih zelo zahtevna proga.
Red line je zahtevna oziroma na nekaterih delih zelo zahtevna proga.

V Bike parku Pohorje, kjer sta od začetka letošnje sezone za spuste z gorskimi kolesi na razpolago modra proga Flow in črna World cup, bomo v soboto, 11. avgusta, odprli še progo Red line. Tako bodo v nadaljevanju sezone v kolesarskem parku na Mariborskem Pohorju prvič po letu 2014 ponovno urejene vse tri proge, kar bo še povečalo njegovo prepoznavnost med ekstremnimi kolesarji.
Urejanje atraktivne kolesarske proge Red line, pri čemer je bilo treba opraviti kar obsežna zemeljska in ostala dela, je trajalo približno tri mesece, zatem je prišlo na vrsto še utrjevanje nove proge, tako da bo v soboto nared za odprtje. Red line je zahtevna oziroma na nekaterih delih zelo zahtevna proga, ki poteka od zgornje postaje gondole (po trasi gondole in po gozdu) do Trikotne jase, kjer se priključi na progo Flow.
V Bike parku Pohorje se je letošnja sezona začela 7. aprila, do konca julija pa smo prodali skoraj 3100 različnih vozovnic za Bike park, od tega nekaj več kot 120 sezonskih. Ob tem smo v omenjenem času kolesarjem prodali še blizu 1100 enosmernih gondolskih vozovnic. Število obiskovalcev Bike parka Pohorje je letos, kljub pogostim padavinam v tem poletju, višje kakor lani; med njimi je največ Avstrijcev, sledijo Slovenci, kar nekaj je tudi Hrvatov, Madžarov, Italijanov, Nemcev itd. Večina obiskovalcev, okrog 70 odstotkov, prihaja iz tujine.
V nadaljevanju sezone tudi zaradi dopolnitve ponudbe s tretjo progo Red line pričakujemo, da bo število kolesarjev v Bike parku Pohorje glede na predhodno leto še naraslo. Kolesarska sezona na Mariborskem Pohorju bo predvidoma trajala vsaj do konca oktobra, če bodo vremenske razmere to dopuščale, pa bo Bike park lahko ostal odprt tudi dlje časa.
Aktualne informacije o njegovem odpiralnem času so dostopne na spletni strani www.bikeparkpohorje.si/. Gondola za uporabnike Bike parka Pohorje sedaj neprekinjeno kroži ob sredah in petkih med 14. in 19. uro ter ob sobotah, nedeljah in praznikih med 9. in 19. uro. To soboto bodo začele veljati cene dnevnih vozovnic za Bike park, ki vključujejo vse tri proge.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del