Quantcast
Radio1_v_zivo


VIDEO -> HUDA NESREČA: Danes je na avtocesti prišlo do EKSPLOZIJE! Najmanj dve osebi mrtvi, 70 jih je poškodovanih
Izredna novica | 6. 8. 2018 20:05
Požar na avtocesti pri Bologni pogašen, reševalci še iščejo morebitne žrtve
Ključne besede:     Bologna    Italija    avtocesta    nesreča    žrtve    eksplozija
Na italijanski avtocesti v Bologni, v bližini letališča je danes okoli 14. ure popoldne prišlo do hude nesreče, potem, ko je po trku v avtocestno pregrado eksplodiral tovornjak, ki je v cisterni prevažal vnetljivi tovor. Izbruhnil je požar, slišati pa je bilo več eksplozij, poročajo italijanski mediji. Gasilcem je po nekaj urah le uspelo pogasiti požar, ki je po trčenju več vozil povzročil grozljivo eksplozijo.

Reševalci pod ruševinami še vedno iščejo morebitne nove žrtve, poročajo italijanski mediji in dodajajo, da se bojijo, da bo številka poškodovanih le še narasla.  Do zdaj je znano, da sta dve osebi umrli, več kot 70 pa jih je  poškodovanih.Policija je objavila tudi video posnetek, ki pokaže, kako se je tovornjak s cisterno od zadaj zaletel v tovornjak, pred katerim je peljala strnjena kolona vozil ter pri tem zagorel. V goreče vozilo se je nato od zadaj zaletel še drug tovornjak. Zatem je odjeknila silovita eksplozija, ki je ogenj in dim ponesla čez celotno avtocesto.

Fotogalerija: Eksplozija v bližini letališča v Bologni (9 slik)

Oglejte si galerijo slik
Dva mrtva in 70 poškodovanih


Z ognjem so se borili gasilci, ki jim je delo dodatno oteževala poletna vročina. Ob eksploziji so po zraku leteli koščki, ki so poškodovali voznike in avtomobile, poročajo mediji. Na fotografijah in videoposnetkih se vidijo črn gost dim, ki se vali v zrak, ter zažgani avtomobili na bližnjem parkirišču. Avtocesta je v vse smeri zaprta za promet, zaprtih je tudi nekaj drugih bližnjih cest.

Sila je povzročila tudi pokanje šip številnih zgradb na območju okoli avtoceste, oškodovala številne prodajalne vozil v bližini, poškodovani pa naj bi bili tudi zaposleni v prodajalni vozil in številna parkirana vozila.


Foto: Twitter


Po poročanju medijev pa je danes prišlo v Italiji še do ene hude prometne nesreče. V bližini mesta Foggiano je v čelnem trčenju tovornjaka s priklopnikom in kombija, ki je prevažal sezonske delavce, umrlo 12 oseb, še tri pa so poškodovane.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del