Quantcast
Radio1_v_zivo


MLADOLETNICA je v policijski "marici" prevažala KRANJSKE POLICISTE in z njimi celo POPIVALA!
Slovenija | 6. 8. 2018 10:09
Kaj se je dogajalo v Kranju?
Ključne besede:     Kranj    mladoletnica    policija    PU Kranj
Nedopustno ravnanje uniformirane trojice ni bilo neopaženo.

Saj ni res, pa je. Po poročanju Večera in nekaterih drugih slovenskih spletnih portalov, naj bi se prejšnji mesec v nočni izmeni ene izmed patrulj kranjske Policijske postaje, zgodilo nekaj nedopustnega. Mladoletno dekle naj bi v policijskem kombiju prevažalo dva policista in enega kandidata za policista, ki še nima policijskih pooblastih. Po navedbah Večera gre za moške v starosti 28, 33 in 20 let. Da bi bila zadeva še bolj grozljiva pa v oči bode podatek, da naj bi se v kombiju tudi popivalo ter kadilo, najstnica pa je vse skupaj posnela s telefonom in objavila na svojem Instagramu. 

 

Posnetki so zaradi varovanja osebnih podatkov in integritete mladoletne osebe menda izbrisani. 

 

Kaj se je dogajalo?

 

Najmlajši med trojico, 20-letni kandidat za policista, ki na funkcijo več kot zagotovo ne more več računati, naj bi svoja starejša kolega vprašal, če bi lahko s kombijem pobrali njegovo prijateljico. Policista sta mu dejala, da policija ni taksi služba, a so se po polnoči, ko niso imeli nič dela, odpravili do omenjene najstnice, k je nato prisedla v policijski kombi. Dekle ne samo, da se je vozilo v policijskem kombiju, bila je tudi priča policijski obravnavi nekega pešca ter ustavljanju voznika z modrimi lučmi.

 

A to še ni vse

 

Dekle je svojo dogodivščino skrbno fotografiralo in posnelo ter objavilo na Instagramu. Iz posnetkov je razvidno, da se je v policijskem kombiju pilo alkohol (viljamovka in viski) in kadilo, a kar je najhuje je to, da so mladoletnici policisti dovolili sesti za volan službenega vozili in ji dovolili voziti! Dekle seveda nima vozniškega dovoljenja, so pa na njej opravili alkotest, ki naj bi pokazal samo 0,07 mg/l alkohola, kar je dekle tudi objavila na svojem Instagram profilu ter ob objavi zapisala:"Na delovnem mestu vsi malo preveč pijani, samo jaz pridna." 

 

Na objave je naletel eden od policistov, ki jih je posredoval PU Kranj, ta pa je nemudoma ukrepala in se obrnila na mamo mladoletnice, ki je takoj kontaktirala hčerinega prijatelja, 20-letnega kandidata za policista, ta pa seveda nadalje vodjo takratne policijske patrulje. Slednji naj bi dekletu napisal SMS sporočilo, v katerem ji je očital: "Če ne bi bila ti tako pametna z onim in objavljala vajine scene, ne bi bilo nič." ter ji zabičal naj vsa sporočila nemudoma izbriše.  Tega seveda dekle ni storilo. 

 

Mladoletnico je PU KRanj povabila na pogovor, kjer so ji predvajali omenjeni video in prosili za obrazložitev dogodkov. Potrdila je, da jo je trojica z "marico" pobrala okoli polnoči, domov pa se je vrnila okoli 5.30, in sicer v spremstvu modrih luči ter mnogih prehitevanjih, čeprav tedaj ni bilo nobene intervencije. 

 

Rezultat iskanja slik za policija 

 

Kaj pravi PU Kranj? 

 

Za Večer so nestrokovnost in neprofesionalnost svojih uslužbencev komentirali: 

 

"Ravnanja, ki se jim očitajo, so neprofesionalna, nesprejemljiva ter v nasprotju s strokovnostjo in zakonitostjo policijskega dela, pomenijo pa tudi zelo grob poseg v organizacijsko integriteto, ki se na vseh korakih zavzema za spoštovanje visokih etičnih in moralnih načel, ki veljajo v policiji. Na tem stališču smo vztrajali v preteklosti in bomo tudi vnaprej. Zato je bil takoj ob pridobitvi informacije o domnevnih nepravilnostih uveden notranje varnostni postopek in so bili sprejeti določeni ukrepi, ki se še izvajajo."

 

Tiskovni predstavnik Policije, Bojan Kos je povedal, da proti omenjeni trojici že vodijo predpisane delovnopravne postopke. Grozi jim torej odpoved, morda tudi zapor, saj jim ne očitajo zgolj kršitve obveznosti in odgovornosti iz delovnega razmerja, temveč tudi ravnanje, ki ima znake uradno pregonljivih kaznivih dejanj. 

 

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del