Quantcast
Radio1_v_zivo


Objavljaš na spletu fotografije svojih otrok? NAPAKA! Posledice so lahko hude ...
Uporabna vsebina | 11. 8. 2018 12:34
Starši bi morali biti bolj previdni! Ne zavedajo se posledic
Ključne besede:     otrok    fotografija    splet    pedofil    žrtev    zloraba    facebook    morje    golota    starši    pozor
Na fotografije otrok prežijo tudi pedofili ...

Policija je v zadnjih letih zaznala veliko porast zlorab fotografij otrok na svetovnem spletu, sploh na straneh kot sta Facebook in Instagram, kjer starši nonstop objavljajo slike svojih malčkov. V ta namen so na družbenem profilu nemške policijske postaje objavili poziv staršem, da naj bodo previdnejši pri objavljanju fotografij na spletu, kjer so otroci, saj se zna zgoditi, da pridejo ''v roke'' pedofilom.


Pedofili nedolžne slike vaših otrok vidijo popolnoma drugače ... Zato jih ne objavljajte na spletu!

Poletni čas je poln neprimernih fotografij otrok na spletu

V poletnem času družbena omrežja preplavijo slike otrok, ki jih starši fotografirajo na dopustu, so pomanjkljivo oblečeni, v kopalkah ali celo goli. Na prvi pogled nedložne fotografije, ki pa jih nepridipravi precej radi zlorabijo, pa sploh ne veste kdaj in kako.

''Tudi jaz imam pravico do zasebnosti!'' Je slogan na plakatu, s katerim želi policija starše opozoriti, da naj bodo previdni, ko izbirajo slike otrok, ki jih bodo delili na spletu. Tudi otroci imajo pravico do zasebnosti, zato menijo, da njihove fotografije nimajo na družbenem omrežju kaj iskati. ''Prosimo, da prenehate objavljati fotografije svojih malčkov na družbenih omrežjih in onemogočite, da bi jih gledal vsakdo.'' So zapisali in želeli staršem odpreti oči, kaj dejansko prinese nedolžna fotografija otrok. V manj kot 24 urah se je odzvalo več kot 70.000 uporabnikov Facebooka.

Starši, pozor: Družbena omrežja raj za pedofile!

Večina staršev se sploh ne zaveda, kaj povzroči s tem, ko objavi nedložno fotografijo svojega malčka, ko gol ''taca'' po plaži, se igra na mivki ali se doma z bratci in sestricami igra v kopalni kadi. Zavedati se je potrebno, da svetovni splet nikoli ničesar ne pozabi. ''Srčkane'' fotografije otrok, lahko čez noč ali šele čez nekaj let postanejo nekaj neprijetnega in nekaj, s čimer lahko vaš otrok postane tarča posmeha, žrtev nasilja ali celo žrtev pedofilov. 

Pedofili slike shranijo, jih zlorabljajo za lastne užitke ali celo objavijo na raznoraznih spletnih mestih ter napišejo izredno neprimerno vsebino, ki je ne želi prebrati noben starš o svojem otroku. Lahko se celo zgodi, da se nepridipravi pozanimajo, kje živite in kam vaš otrok hodi v šolo. Starši se žal tega premalo zavedajo. Vsak starš je ponosen na svojega otroka in bi ga rad pokazal svetu, a s tem velikokrat naredi napako, ki je lahko usodna. Morda se ne bo zgodilo ravno vašemu otroku, a vseeno velja biti previden. Raznorazni nepridipravi prežijo na vas in vaš družino nonstop - a sploh ne opazite. Ko boš naslednjič želel objaviti fotografijo svojega otroka, raje premisli, če je vredno in jo raje prilepi v album ;)
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del