Quantcast
Radio1_v_zivo


Zidanice že vabijo goste
| 30. 7. 2010 10:06
Turizem v zidanicah mora zaživeti
Franc Češnovar
Franc Češnovar

Franc Češnovar, direktor Centra za podjetništvo in turizem Krško
PRENESI DATOTEKO
o promociji turizma v zidanicah

Pomemben projekt "Turizem v zidanicah" prehaja v drugo fazo, je povedal direktor Centra za podjetništvo in turizem Krško Franc Češnovar. Izvedbeni načrt se je začel ta mesec in velja do julija prihodnje leto. V tem času morajo tisto, kar so prej načrtovali, udejanjiti. Pripravljajo nekaj izobraževanj, oblikovati je treba ponudbo, jo vpeti v projekt celotne regije, vse pa mora temeljiti na zidanicah, poudarja Češnovar.

Najbolj pomembna pa je promocija, zato bodo med drugim ob magistralnih cestah postavili table, ki bodo s prijaznim sloganom gostom in turistom povedale, da so prišli v vinorodno deželo Posavje in da je tu doma turizem v zidanicah.

V ponudbi je že deset zidanic, med njimi so tudi vinogradniške kmetije, ki imajo klet in namestitve. Tako lahko gostom ponudijo tudi prenočišča in hrano. Želja ponudnikov pa je, da bi jih bilo čim več, kajti več kot jih je, bolj so pomembni. Šele ko jih bo več, bo mogoče turizem v zidanicah ponuditi tudi tujim turističnim agencijam.

Ob tem je Češnovar še poudaril, da sta na kmetijskem ministrtsvu prav zdaj odprta dva razpisa in sicer za spremembo kmetijske dejavnosti v nekmetijsko in za ustanavljanje podjetništva na podeželju. S prijavo na katerega od omenjenih razpisov je mogoče pridobiti tudi do 60 odstotkov denarja.