Quantcast
Radio1_v_zivo


Ilegalni adrenalin
| 2. 7. 2010 11:48
Koprski kriminalisti so že spisali ovadbo
Ključne besede:     Karting steza    kriminalisti    Koper
Gokart
Po Kosu tudi koprski kriminalisti nad karting stezo

Tiskovna predstavnica koprskih policistov Anita Leskovec
PRENESI DATOTEKO
o ovadbah

Koprski kriminalisti so na okrožno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper odgovorni osebi dveh gospodarskih družb in odgovorno osebo športnega društva. Neuradno naj bi šlo za prva moža podjetja Vinakoper in Agrarie ter predsednika društva Karting klub Koper. Osumljeni so zlorabe položaja in ponareditve ali uničenja poslovnih listin v primeru gradnje karting steze v bližini železniške postaje. Sicer so lani stezo za nekaj časa zaprli tudi gradbeni inšektorji, ker so bili mnenja, da je bila zgrajena na črno.

Temelj za policijsko preiskavo pa je bil postopek, ki ga je lani že vodila Kosova protikorupcijska komisija, ki je opozorila na sum nepravilnosti pri financiranju izgradnje kartinške steze.

Glavni očitek ovadenih je, da naj bi se s pogodbo dogovorili za domnevno brezplačni najem med letoma 2005 in 2007 ter plačilo najmenine v višini 4500 evrov za naslednji dve leti, ki pa ga društvo ni plačalo. Tako naj bi, zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti, nastala premoženjska škoda pri obeh gospodarskih družbah, pri omenjenem društvu pa protipravna premoženjska korist.