Quantcast
Radio1_v_zivo


Občina obnavlja stavbe
| 24. 7. 2018 10:29
Na šestih javnih stavbah že potekajo energetsko sanacijska dela
Ključne besede:     Celje    obnova    stavbe    fasada    Osnovna šola Hudinja
OŠ Hudinja
V Celju obnavljajo tudi stavbo Osnovne šole Hudinja.

V drugi polovici junija je Ministrstvo za infrastrukturo Mestni občini Celje dodelilo dobrih 1.600,000 evrov nepovratnih sredstev za izvedbo energetske sanacije osmih javnih objektov v Celju. Trenutno potekajo dela v štirih osnovnih šolah in dveh enotah javnih vrtcev.  

 

Vrednost celotne investicije energetske sanacije osmih javnih objektov znaša dobre štiri milijone evrov. Energetika Celje bo kot partner za izvedbo projekta zagotovila nekaj več kot polovico predvidenih finančnih sredstev (približno 1,9 milijona evrov). Preostanek sredstev v višini 450.000 evrov pa bo Mestna občina Celje zagotovila iz proračuna. V poletnem času bomo izvedli vsa tista dela, ki bi lahko bila moteča za izvajanje vzgojne in izobraževalne dejavnosti. Vseh objektov in pripadajočih ukrepov v času poletnih počitnic ne bo možno končati, zato se bodo nekatera dela nadaljevala tudi jeseni letos in spomladi prihodnje leto.

 

Trenutno potekajo dela v štirih osnovnih šolah in dveh enotah javnih vrtcev. Na OŠ Hudinja, II. OŠ Celje in OŠ Glazija izvajajo fasaderska dela in v sklopu teh menjavo energetsko neučinkovitega stavbnega pohištva. Na OŠ Glazija načrtujejo tudi izvedbo prezračevanja kuhinje. Na IV. OŠ Celje izvajajo pripravljalna dela pred začetkom izvedbe toplotno izolacijske fasade. V vrtcu Zarja, enoti Živ žav, izvajajo fasaderska dela in v sklopu teh menjavo energetsko neučinkovitega stavbnega pohištva. V vrtcu Zarja, enoti Iskrica, izvajajo pripravljalna dela pred začetkom izvedbe toplotno izolacijske fasade. Avgusta pa bodo z deli začeli tudi v vrtcu Anice Černejeve, enoti Mavrica.  

 

Predvidoma v jesenskih mesecih bodo začeli z deli energetske sanacije na Celjskem domu. Na portalu javnih naročil je trenutno objavljen razpis za izbiro izvajalca obnove historične fasade. Projekt bodo izvajali v sodelovanju z območno enoto Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki je izdal smernice za fasadno obnovo. Historična obnova fasade ne spada v energetski ukrep, zato bo tudi v celoti financirana iz proračuna Mestne občine Celje. Poleg energetskih ukrepov bodo na Celjskem domu obnovili tudi streho in zamenjali približno 40 odstotkov oken, ostala okna pa bodo obnovili.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del