Radio1_v_zivo


POTRJENO: S pitjem teh PIJAČ se boš izognil JUTRANJEMU MAČKU!
Nasveti in triki | 28. 7. 2018 10:01
Reci ADIJO glavobolom!
Ključne besede:     pijača    pitje    alkohol    maček    žeja
Izogni se jutranjemu mačku!

V glavi čutiš bolečino, usta so suha kot puščava in počutiš se, kakor da bi te povozil vlak? Tako se verjetno vsak človek počuti po prekrokani noči. Vse skupaj je precej grozno. Če misliš, da ti bo v teh situacijah pomagal kos pice ali pa dve tabletki proti glavoboli, potem se motiš. Lahko pa veliko storiš z izbiro pijače, ki jo piješ. Najlažje in najbolj gotovo je seveda to, da sploh ne piješ. Razkrivamo ti pijače, po katerih ne boš imel/a mačka.

 

1. SODA VODKA

Klasična pijača, ki ne povzroča mačka, poleg tega pa ima zelo malo kalorij. To pijačo precej rade pijejo zvezdnice in jasno nam je lahko, zakaj. Pijača ima precej dober okus, zlahka se pije, z nekaj kockami ledu pa je še precej osvežilna. Na zdravje!

 

2. SEA BREEZE

V prevodu to pomeni »morski vetrič«, gre pa za pijačo, kjer se vodka meša s sokom brusnic ali grozdja. Zveni zelo privlačno, okus pa je osvežujoč.

 

3. TOM COLLINS

Pijača je naziv prejela po čednem Angležu. Gre za osvežujočo mešanico gina, limoninega soka in mineralne vode. V koktejl lahko dodaš še ščepec sladkorja, a če popiješ več kot enega, potem se sladkorju raje izogni.

 

4. GIN MARTINI

To je popolna pijača za vse ljubitelje agenta 007. Vsebuje nekaj vermuta, glavna sestavina pa je seveda gin. Za piko na i se doda še oliva. Zveni kot glavobol? Ne! Povsem sproščeno lahko uživaš na poletni večer v družbi enega, dveh ali pa treh martinijev.