Quantcast
Radio1_v_zivo


Festival Arsana na Ptuju
| 20. 7. 2018 11:48
Z Naturally 7 se bo začel mednarodni glasbeni festival Arsana
Ključne besede:     Naturally 7    Ptuj    festival Arsana    Mladen Delin
 naturraly 7
Z nastopom ameriške zasedbe Naturally 7 se bo zvečer na Ptuju začel festival Arsana.

Z nastopom ameriške a capella zasedbe Naturally 7 na dvorišču minoritskega samostana se bo zvečer na Ptuju začel jubilejni 10. glasbeni festival Arsana. V devetih dneh se bodo na več prizoriščih zvrstila različna imena slovenske in tuje glasbene scene s področja klasične, jazz, etno, world, popularne, vokalne in instrumentalne glasbe.


Eden od vrhuncev je že kar na začetku festivala. Odkar so na treh svetovnih turnejah s kanadskim zvezdnikom Michaelom Bubléjem nastopili v več kot 25 državah, veljajo Naturally 7 za eno najpomembnejših vokalnih skupin na svetu. Pevci skozi vokalno igro posnemajo bobne, bas kitaro, trobila in klaviature. "Tudi letos smo uspeli v najstarejše slovensko mesto pripeljati kralje a capella glasbe," je poudaril umetniški vodja in direktor festivala Mladen Delin. "Naturally 7 so verjetno najpomembnejša vokalna zasedba trenutno na planetu. Nastopili so po vsem svetu pred več milijoni oboževalcev in verjamem, da bo to vokalni vrhunec poletja, ki bo pritegnil na Ptuj občinstvo iz vseh koncev Slovenije in tujine."
V soboto bo sledil Večer nove popevke, posvečen uglasbeni poeziji Roka Vilčnika, z gosti Pliš, Papir, Severo Gjurin in Bilbi. V nedeljo pa bo na dvorišču minoritskega samostana ponovno mogoče doživeti ptujski projekt iz časa Evropske prestolnice kulture (EPK) Tango story v prenovljeni zasedbi s pevko Ireno Yebuah Tiran ter plesalcema Andrejo Podlogar in Blažem Bertoncljem.
V prihodnjih dneh se bodo med drugim predstavili še Tadej Toš, Klemen Slakonja & All stars Orchestra, Vox Arsana z Vladom Kreslinom, Maja Keuc - Amaya, Cubismo in Magnifico.
Klasične mojstre, ki bodo nastopili v dvorani ptujskega gradu, bosta med drugim zastopala srbski pianist Vladimir Miloševič in virtuoz na flavti Martin Belič, na odrih Glasbe v mestu pa bodo nastopili vidni slovenski jazz glasbeniki, ki delujejo v tujini.
Novost je Oder mladih, kjer se bodo predstavili mladi ptujski glasbeniki. Pripravili so tudi poseben program za otroke, mednarodno poletno plesno akademijo, poulično dogajanje in razstave.
Mednarodni glasbeni festival se je v desetih letih povzpel na visoko mednarodno raven. Doslej je ponudil več kot 600 koncertov, gostil 5500 umetnikov mednarodnega slovesa in privabil okoli 250.000 obiskovalcev.

 

Arsana je eden od treh glavnih poletnih festivalov na Ptuju - poleg festivala sodobne umetnosti Art Stays, ki se je zaključil pred dnevi, in Dnevi poezije in vina, ki so na sporedu avgusta. Čeprav je Art Stays uradno zaključen, so razstave na ogled še do začetka septembra.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del