Quantcast
Radio1_v_zivo


Ljudje zapirajo svoje avtomobilske ključe v MIKROVALOVNO PEČICO! Razlog je precej dober!
Zanimivo | 19. 7. 2018 3:47
Genialna rešitev tudi v času dopusta, ko tvoj avto ni v garaži
Ključne besede:     ključ    avto    kraja    tatovi    tehnologija    mikrovalovna    pečica    material    signal    zaščita
Če imate novejši avto, je to rešitev, da ti ga ne ukradejo izpred hiše

Številka ukradenih avtomobilov je vse višja in če avta nimaš zaklenjenega v garaži, je toliko bolj tvegano, da ga odpeljejo kar izpred doma. To velja predvsem za novejše avtomobile, ki majo vgrajeno tehnologijo keyless - prostoročno odklepanje in zagon avtomobila. Gre za precej zaskrbljujočo zadevo, saj je mogoče elektroniko v teh avtih pretentati in ga odpeljati brez ključa. 


Če imaš vozilo s prostoročnim vstopom in zagonom, potem razmisli o dodatni zaščiti shranjevanja ključev

Nemci so testirali 19 vozil različnih proizvajalcev in čisto v vsakega jim je uspelo vdreti s pomočjo naprave, ki jo uporabljajo tudi nepridipravi.

Primer: Tat neopazno sledi lastniku in s to ''napravico'' podaljša signal brezstičnega ključa, ki lahko doseže tudi po več 100 metrov stran parkirano vozilo. Drugi tat izkoristi signal, da vstopi v avto in ga zažene. Alarm se običajno avtomatsko samodejno izklopi. To pa je lahko mogoče tudi, če je ključ v hiši, avto pa parkiran pred njo. 

TRIK: KLJUČ POLOŽI V MIKROVALOVNO PEČICO!


Ljudje parkirajo svoj avto pred hišo, ključ pa običajno pustijo na hodniku, kuhinjski polici, dnevni sobi, morda ga ''skrijejo'' v omaro, predal ali kakšno torbo in mislijo, da je zadeva rešena. A se žal motijo, saj ključ ni zaščiten. 

V ta namen so odkrili nov trik, ki pomaga avto zaščititi pred nepridipravimi, če je ta parkiran pred hišo. 

V mikrovalovno položi avtomobilski ključ in jo zapri. Naprave, ki jih koristijo tatovi, lahko s signali prodrejo skozi zidove, vrata, okna in to več sto metrov oddaljenosti, ne morejo pa prodreti skozi material, iz katerega je narejena mikrovalovna pečica. Če boš ključ skril vanjo, boš tako zaščitil avto, da ti ga ne odpeljejo izpred ''nosa''.

Brez skrbi tudi na dopustu!

Če greš na dopust in bo tvoj avto ves čas parkiran nekje zunaj, mikrovalovne pečice pa ni v bližini, si lahko pomagaš s srebrno folijo, v katero zaviješ ključ. Ta bo poskrbela za zaščito, da signali ''napravic'' ne dosežejo ključa. 


Tudi, če si v službi in bi rad zaščitil ključ, si pomagaj s folijo
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del