Quantcast
Radio1_v_zivo


Na dopustu NIKOLI ne objavljaj fotografij na splet! Razlog ti bo odprl oči!
Uporabna vsebina | 12. 7. 2018 9:39
Premisli, preden objaviš slike z dopusta ... sploh, če je hiša prazna!
Ključne besede:     splet    Facebook    rop    hiša    dopust    slike    splet    objava    počitnice    morje    tatovi    
Objavljane slik z dopusta, medtem, ko je hiša prepuščena sama sebi ni dobra ideja

Čas dopustov je tu in večina nas gre za več dni ali tednov na morje, v hribe in na različne lokacije z družino ali prijatelji. Takrat je hiša ali stanovanje prazno in prepuščeno samo sebi, zato poprosiš sosede ali sorodnike, da vsake toliko malce popazijo na dom. A ker se zavedaš, da tudi oni ne morejo biti celodnevni varuhi, je najbolje, da se zaščitiš sam. Če rad na splet objavljaš fotografije, kot so novi avto, slike iz notranjosti hiše, se pohvališ z lepim nakitom in podobno, potem vedi, da se zna v času tvoje odsotnosti zgoditi ''nenajavljen obisk,'' ki ga ne boš vesel, ko se vrneš z dopusta.


Idealno za vse nepridiprave, ko preko spleta izvejo, da vas ni doma, hiša je prazna, pridete pa šele čez en teden!

Da boš dom dobro zaščitil, je najbolje, da na splet v času dopusta ne objavljaš fotografij. S tem javnosti pokažeš, da si s celotno družino na dopustu in je dom prazen. Nepridipravi kaj hitro to izvohajo preko tvojega profila, saj jim s tem dobesedno odpreš vrata v svoj dom.

Nič ni narobe, če slike objaviš potem, ko že prideš z dopusta, a ne počni tega, ko si tam. Čeprav nimaš na svojem profilu tisoč sledilcev, se tovrstni ropi dogajajo in so v času odsotnosti družin še kako pogosti.

Zgodilo se je že takrat, ko so bili ljudje na pogrebu ali poroki in so nepridipravi izkoristili priložnost ter dodobra oropali domove.Spomnimo se, kaj se je zgodilo nekdanjemu kapetanu angleške reprezentance ter sedanjemu kapetanu Aston Ville Johnu Terryju. V času njegove odsotnosti so mu iz hiše odnesli kar preko 400.000 EUR.

Ker je Terry medijsko prepoznavna oseba je z objavljanjem slik, da ga ni doma naredil veliko napako. Na svojem Instagram profilu, kjer ima preko 3 milijone sledilcev se je pohvalil, da je z ženo v Švici in roparjem dobesedno odprl vrata v svoj dom.Fotografije, kako lepo se imajo, pa je objavila tudi njegova žena Toni in več kot očitno so nepridipravi takoj zavohali, da ju ni doma in stopili v akcijo.

Čeprav nisi slavna oseba in tvoj profil nima ravno milijon sledilcev, to še ne pomeni, da tvojega doma ne morejo oropati. Previdnost ni nikoli odveč!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del