Quantcast
Radio1_v_zivo


Vse več MOŠKIH gre pod nož, da bi na sebi spremenili DVE stvari!
Zanimivo | 24. 6. 2018 11:23
Kar 1,3 milijona moških se je lani odločilo za operacijo
Ključne besede:     moški    lepota    operacija    lifting    liposukcija    kirurg    obraz    telo    nesamozavest    nož
Mladi moški na liposukcijo, starejši na lifting obraza

Če je včasih veljalo, da so z videzom obremenjene le ženske in samo one hodijo ''pod nož,'' se časi spreminjajo. V letu 2017 se je pod nož uleglo več kot 1,3 milijone moških, ki so želeli na sebi nekaj spremeniti ali popraviti. Medtem, ko jih večina misli, da gre nesrečen moški v sosednji lokal na pivo, pa je vse več takih, ki zavije v ordinacijo in se raje uleže na operacijsko mizo. 

Lepotna operacija - Vse večji trend med moškimi 

Lepotni kirurgi pravijo, da je bil to včasih trend med ženskami, sedaj pa število moških drastično narašča. Če večina misli, da se moški s svojim videzom ne obremenjujejo in so zadovoljni s tem, kar jim je dala mati narava se pošteno motijo. 

Moški med 20. in 40. letom se odločajo za preoblikovanje telesaMlajši pacienti se v velikem številu odločajo za liposukcijo, kar pomeni, da bi se radi čez noč rešili nadležnih maščobnih oblog okoli trebuha. Kirurgi to vrsto operacije opravijo kar na 23 % moških, sem pa spadajo tudi tisti, ki si odstranijo maščobne obloge okoli prsi in iz drugih delov telesa.  


Liposukcija je pri mladih moških v visokem porastu

''Moški se za operacijo odloči takrat, ko se v svoji koži počuti nesiguren, neprivlačen, nesamozavesten ter je prepričan, da ga bo lepotna operacija rešila. Ženska lahko določene stvari zakrije z ličili, moški pa jih žal ne more,'' pravijo kirurgi.

Moški od 40. leta naprej podležejo botoksu Starejši moški pa so tisti, ki se odločajo za operacije, ki bi jih pomladile. Lani je skoraj 100.000 moških odšlo na lifting obraza, popularen pa je tudi botoks.

Zakaj tolikšna želja po mladostnem videzu? Psihologi pravijo, da zaradi enega razloga, in sicer, da bi čim dlje ostali na delovnem mestu. Mladostni videz prinese moškemu visoko raven samozavesti, kar se odraža tudi v poslu, saj je bolj motiviran, deloven in precej bolj zagnan, kar prinese v službi dobre rezultate ter zadovoljstvo šefov.

V večini primerov pa gre tudi za krizo srednjih let, ko se moški ne počuti več privlačnega in opaža, da je njegov obraz vse bolj zguban. Ker ve, da gube same od sebe ne bodo izginile, bo zato raje obiskal lepotnega kirurga.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del