Quantcast
Radio1_v_zivo


PRESENEČEN? TO JE prva stvar, ki jo naredi skoraj 70 % Slovencev, ko odide na DOPUST!
Zanimivo | 19. 6. 2018 11:00
Česa se pa najprej lotiš ti?
Ključne besede:     Slovenci    dopust    morje    poletje    stvar    lokal    počitek
Najprej na mrzlo pivo, potem pa vse ostalo!

V raziskavi Booking.com je sodelovalo 18.000 potnikov iz 25-ih držav z vsega sveta, pokazala pa je, kako ljudje preživljajo svoj dopust. Najbolj zanimivo je tudi to, da se pred razpakiranjem kovčka, večina loti fotografiranja okoli sebe (selfieji in podobno.)


1. Kako izgleda prvih 24 ur dopusta in zakaj so te ure pomembne?


- Ko večina ljudi prispe na dopust, se najprej loti razpakiranja prtljage. To jih naredi kar 68 %.

- Takoj zatem pregledajo lokacijo, nastanitev oz. okolico bivališča. To jih naredi 60 %.

- Približno 53 % se jih loti planiranja aktivnosti za naslednji dan


2. Slovenci pravijo, da je obisk lokala najpomembnejša aktivnost prvega dne dopusta


Vprašani Slovenci so odgovorili malce drugače in na prvo mesto postavili obisk lokala. To smatrajo kot najpomembnejšo aktivnost prvega dne, da se odpočijejo od naporne vožnje, zadihajo, se navadijo na klimo in si privoščijo kavo, mrzlo pivo, kozarec vina ali lahek prigrizek. To jih naredi skoraj 70 %.
 Ko se čutijo dovolj ''spočite,'' in okrepljene, pa se lotijo razpakiranja kovčka. To jih naredi kar 61 %. 


Takoj, ko je kovček razpakiran, pa sledi zaslužen popoldanski dremež. Temu je prikimalo kar 55 % vprašanih. Šele nato se lotijo priprave kosila in obiska plaže.


O planiranju aktivnosti razmišljajo naslednji dan - ob kavi, mrzli pivi ali dobri žganici za ''dobro jutro'' 


3. Slovenci na svojo listo prioritet pri izboru nastanitve uvrščajo
 :


- udobno vzmetnico (52%)

- čudovit razgled (48%)

- obilen zajtrk (41%)

- klimatizirane sobe (37%) 

- prijazne gostitelje (33%)


4. Tehnologija je pomembna!

Pokazalo se je tudi, da je tehnologija pomemben del mnogih popotnikov. S svojim odmorom in uživanjem na drugih lokacijah se bo "pohvalilo" 27% vprašanih, od teh je 37% starih od 18 do 34 let. Temu trendu sledi tudi 21% Slovencev, saj pametne telefone, tablice, prenosne računalnike itd. uporabljajo tudi za branje ocen restavracij na spletu, spoznavanje novih ljudi, učenje jezika in naročanje hrane v hotelskih sobah.


5. Najprej fotografiranje, šele nato pospravljanje in razpakiranje

Takoj, ko dopustniki prispejo na želeno dopustniško lokacijo, jih približno polovica (47%) poje svoj prvi sladoled (že prvo uro dopusta), samo 19% pa jih gre na bazen, medtem ko jih 54% najprej fotografira svet okoli sebe, 56% pa jih preveri e-pošto.

V prvih 24-ih urah pa je dopustnikom pomembno, da pregledajo stanovanje/sobo/apartma, v katerih bodo bivali naslednjih nekaj dni (60%), medtem ko več kot tretjina potnikov (36%) trdi, da je ena od bolj pomembnih stvari prvi dan to, da testirajo posteljo s skakanjem po njej ali s krajšim dremežem.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del