Quantcast
Radio1_v_zivo


Dekle na sliki ima REDKO BOLEZEN, zaradi katere je postala uspešen model! Poglej, KAKŠNA je danes!
OMG/WTF | 14. 6. 2018 10:27
Ima 27 let, čeprav je videti precej starejša
Ključne besede:     koža    gube    starost    bolezen    staranje    Sara    model
Sara (desno) je bila pri 21-ih letih videti še normalno, danes, 6 let kasneje pa ...

To je Sara, ki prihaja iz Los Angelesa, leta 1991 pa se je rodila v Minnesoti. Na prvi pogled ni videti nič drugače od ostalih žensk po 50. letu starosti, a verjeti ali ne, ona jih ima 27. Trpi za redko boleznijo, ki so ji jo odkrili pri 10-ih letih in se imenuje Ehlers - Danlos Syndrome (ESD). Bolezen prizadene kožo in povzroči zgubanost celotnega telesa. Njeno telo ne proizvaja kolagena, ki je zaslužen za elastičnost kože in velja za  najbolj zastopano beljakovino v telesu. Če ga telesu primanjkuje pride do težav, kot so gubice okoli oči, uvela in povešena koža, boleči sklepi ter krepasti lasje.

V njenem primeru, ko pa ga telo sploh ne proizvaja, pa je to videti precej bolj izrazito. Njena koža je ekstremno gubasta, nabrana in videti, kot vreča.


''Vsaka nepopolnost na telesu je edinstvena in te naredi unikatnega'' pravi Sara in se ne ozira na mnenje drugih

Z boleznijo se je sprijaznila in odločila, da se ne bo skrivala pred svetom. Danes je uspešen model in ponosno pokaže svoje telo. Čeprav jo njena koža še vedno spravi v to, da je nesamozavestna, se iz dneva v dan trudi to spremeniti. Moč ji vlivajo tudi njeni prijatelji, sodelavci in tisti, ki jo imajo radi takšno kot je. 
 


Leta 2015 je začela kampanjo z naslovom Love Your Lines campaing, kjer sodelujejo ženske iz vsepovsod, so drugačne, in imajo takšne ter drugačne telesne hibe ali napake, ki so jih v življenju zaznamovale.''V življenju boš vedno spoznal ljudi, ki te bodo gledali čudno zato, ker si drugačen. Enostavno ne vedo, kako reagirati, ko vidijo človeka, ki je drugačen ... ne znajo ga sprejeti. Čeprav se v današnjem svetu spopadamo z ogromno stvarmi, ki so drugačne, čudne, šokantne in nenormalne, še vedno ne znajo sprejeti nekoga, ki ima telesno hibo ali napako. Nate gledajo kot na spako ali nekoga, ki ne spada v družbo in imaš občutek, da se te izogibajo. To bi rada spremenila. Rada bi dokazala, da z drugačnostjo ni nič narobe, da smo še vedno vsi le ljudje, z enakimi željami, cilji, željo, da bi bili ljubljeni ... Želim, da nas sprejmejo in se nas ne sramujejo. Kaj pa menim o tistih, ki tega ne želijo in se zgražajo nad nami: Pojdite k vragu!'' 
Sprejela je svoje telo in se sprijaznila s tem, da je drugačna. Čeprav je videti precej starejša kot je, pa jo to ne zaustavi, da ne bi živela tako, kot živijo mladi. Rada se zabava, hodi na koncerte, se druži s prijatelji in živi brezskrbno življenje. Ne pusti, da ji bolezen vzame upanje in voljo do življenja.Takole srečna pa je bila lani, ko je praznovala svoj 26. rojstni dan. 


V letih 2004 - 2005 še ni bilo vidnih znakov bolezni, čeprav so se ji spremembe kože že pojavljale

Bolezen so ji diagnosticirali pri 10. letu starosti, a je močno napredovala šele kasneje. Sprva so se ji gube pojavljale na skritih delih telesa, od leta 2012 naprej pa se je njeno telo popolnoma spremenilo.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del