Quantcast
Radio1_v_zivo


Predsednik Pahor z učenci OŠ Poldeta Stražišarja v prostovoljski akciji "Podari uro"
| 11. 6. 2018 12:18
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes na povabilo Ljudske univerze Jesenice udeležil akcije "Podari uro"
Ključne besede:     Predsednik republike Borut Pahor    Oš Poldeta Stražišarja    Ljudska univerza Jesenice    podari uro
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes na povabilo Ljudske univerze Jesenice udeležil akcije "Podari uro", v kateri prostovoljci uro svojega časa namenijo ljudem iz različnih ranljivih skupin ter jim tako pomagajo pri premagovanju ovir, s katerimi se soočajo v vsakdanjem življenju. 
Predsednik republike je uro časa preživel v družbi učencev OŠ Poldeta Stražišarja za otroke s posebnimi potrebami. Pomagal jim je pri spoznavanju držav članic Evropske unije in njihovih glavnih značilnosti. Skupaj so izdelali zemljevid EU z zastavami držav članic in tako je nastal poseben didaktičen pripomoček, ki ga bodo otroci uporabljali pri pouku. 
Po dogodku je predsednik republike v izjavi za medije povedal, da so se skupaj s pedagogi odločili uro posvetiti Evropski uniji in tako otrokom s posebnimi potrebami pomagati bolje spoznati njene glavne značilnosti in utrditi njihovo že obstoječe znanje. Predsednik Pahor je poudaril pomembno poslanstvo, ki ga med ljudmi širijo prostovoljske akcije, kot je "Podari uro", saj ljudem na različne načine nudijo pomoč. "Solidarnost pomembno drži našo državo skupaj," je sklenil predsednik republike. 
Mag. Maja Radinovič Hajdič, direktorica Ljudske univerze Jesenice, se je predsedniku republike zahvalila, da se je odzval povabilu, in poudarila, kako pomembno je zanje, da se je predsednik republike pridružil akciji in s tem dal pomemben zgled vsem. 
Prostovoljska akcija "Podari uro" je namenjena pridobivanju prostovoljcev, ki starejšim, priseljencem, invalidom, osebam s posebnimi potrebami, mladim in otrokom, ki iz različnih razlogov živijo na robu družbe, pomagajo premagovati ovire, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju. Namen projekta je, da prostovoljci podarijo uro svojega časa in s tem ustvarjajo bolj povezano in strpnejšo skupnost. 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del