Quantcast
Radio1_v_zivo


To so največji ''krivci,'' ki PRAZNIJO BATERIJO na tvojem telefonu, pa sploh ne veš!
Nasveti in triki | 17. 5. 2018 4:17
Ozadje telefona je bolj pomembno, kot si misliš
Ključne besede:     telefon    polnjenje    baterija    nasveti    trik
Ugotovi, kaj prazni tvojo baterijo in se reši težav!

Večina izmed nas si življenja brez telefona sploh ne predstavlja. Uporabljamo ga za telefoniranje, pošiljanje sporočil, poslušanje glasbe, fotografiranje, ''surfanje'' po internetu, celo igranje igric, zato ni nič čudnega, da se baterija hitro sprazni.
fona ne uporabljaš veliko? Potem je lahko v ozadju nekaj drugega.

Če se tvoja baterija sprazni kljub temu da telefona ne uporabljaš veliko, je v ozadju nekaj drugega. Triki, da bo tvoja baterija zdržala dlje:


1. Očisti vtičnico za polnjenje telefonaNi dovolj, da očistiš le ekran temveč je dobro očistiti tudi vtičnico za polnjenje telefona. V njej se umazanija hitro nabere, saj telefon prenašaš v žepih, torbah, ga puščaš na lokacijah, kjer se hitro navzame praha itd. Vse to oteži polnjenje telefona, zato vtičnico previdno očisti s palčko za ušesa.


2. Ozadje telefona naj bo čim manj barvno in premikajočeBaterija se hitreje prazni, če za ozadje zaslona uporabljaš raznorazne premikajoče se animacije ali celo slike živahnih barv. Dobro je, da uporabljaš črno bele in tiste, ki se ne premikajo. 


3. Ne nosi telefona v rokahČe spadaš med tiste, ki telefon zelo rad nosi po rokah, potem vedi, da ni nič čudnega, da je tvoja baterija hitro prazna. Držanje telefona v rokah namreč povzroči, da se ta ogreje, temperatura pa je ''kriva,'' da se baterija še hitreje sprazni kot običajno. 


4. Izključi rotacijo ekranaČe imaš res slabo baterijo, potem si lahko pomagaš tudi s tem, da izklopiš možnost za obračanje ekrana. Ta funkcija je prav tako odgovorna, da se praznjenje baterije še poveča.


5. V pogonu imaš preveč različnih programovKo prenehaš uporabljati določeno aplikacijo, jo zapri. Ne pusti, da teče in jo imaš odprto. Sploh, če je govora o Facebooku, Instagramu in ostalih aplikacijah, ki trošijo baterijo nadpovprečno. Vsake toliko časa se prepričaj, če imaš vse zaprto, da ne boš po nepotrebnem trošil baterije.


6. Nikoli ne imej ekrana osvetljenega na 100 %Osvetljenost ekrana na maksimum je tudi eden izmed razlogov, da se baterija hitreje sprazni. Ni potrebe, da imaš svetlost ekrana na 100 % sploh, če telefon uporabljaš nonstop in s tem škodiš celo svojemu vidu.


7. Izklopi vibracijo 
Vibracija je prav tako glavni krivec za trošenje baterije. Če imaš glasnost potiho, a želiš, da vseeno dobiš nek signal, da se na tvojem telefonu nekaj dogaja, potem se skušaj izogniti vibracij - ta povzroča praznjenje. 

Baterijo pa ne troši le vibracija, ampak tudi Bluethoot in lokacija. Da bo tvoja baterija zdržala dlje, jih imej prižgane le takrat, kadar jih potrebuješ.


8. Telefon moraš občasno izklopiti za več urDa ''življenje'' baterije traja še dlje, potem moraš vsake toliko ugasniti telefon za celo noč. To bo pomagalo bateriji, da si ''opomore'' in se popolnoma ohladi. Poleg tega pa bo pomagalo, da ne pride do nepridipravih okvar.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del