Quantcast
Radio1_v_zivo


EVROVIZIJA 2018: Letos slavi IZRAEL!
Ekskluzivno | 13. 5. 2018 0:41
Netta Barzilai je navdušila s pesmijo Toy!
Ključne besede:     Evrovizija    zmaga    eurosong    lisbona    portugalska    tekmovanje
Letos slavi Izrael!

Za nami je že 63. izbor za pesem Evrovizije, ki je letos prvič potekal v Altice Areni v Lizboni na Portugalskem, po zaslugi lanskega zmagovalca Salvadorja Sobrala, ki je prepričal s svojo nežno balado. Organizatorji letošnjega spektakularnega glasbenega šova so poskrbeli za pravo mero vzdušja, ki ga mora imeti ''srce'' eurosonga. Gledalci so lahko zopet uživali ob bogati scenografiji, domiselnih, divjih in tudi bolj umirjenih nastopih. Skratka, tako kot vedno paša za oči, in kar je najpomembneje, po dobrem tednu evrovizijske vročice smo lahko končno prisluhnili zmagovalni skladbi. 

Velika zmagovalka letošnje Evrovizije 2018 je 25-letna Netta Barzilai, ki je zastopala Izrael. Strokovno žirijo in tudi občinstvo je navdušila s svojim nastopom in prepričala s skladbo Toy.Glasbeni strokovnjaki in gledalci 43 sodelujočih držav so torej odločili, da se pesem Evrovizije drugo leto seli v Izrael. Drugo mesto je osvojil Ciper, tretja pa je bila Avstrija. 


Ciper je zasedel drugo mesto, in sicer s skladbo Fuego v izvedbi Eleni Foureira 


Avstrija pa je zasedla tretje mesto. Zastopal jo je Cesár Sampson s skladbo Nobody But You

Lea Sirk je zasedla 22. mestoPokazala suveren nastop in nas zopet navdušila (foto: Lea Sirk Instagram)

V finalu Evrovizije je nastopilo 26 držav, in sicer 20 se jih je vanj uvrstilo v dveh predizborih, na velikem odru lizbonske arene pa je nastopilo tudi t.i. velikih pet. To so bile Nemčija, Velika Britanija, Španija, Francija, Italija ter gostiteljica Portugalska.


Gostiteljice letošnje Evrovizije 2018: Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah in Catarina Furtado

Izrael je bil vodilen že na stavnicah, kar se je izkazalo za resnično

Na stavnicah je bila ves čas favoritinja Izraelka Netta Barzilai s pesmijo Toy, kar se je nocoj izkazalo za resnično, saj je zmagala. V odspredje pa je prihajala tudi Eleni Foureira s pesmijo Fuego iz Cipra, kar je bilo pravo presenečenje. V zadnjih dneh pred velikim finalom pa je veliko pozornosti dobila tudi Litva, s predstavnico Ieva Zasimauskaite in njeno pesmijo When we're old. Ne smemo pa pozabiti, da je dobro kazalo tudi Aleksandru Rybaku, ki je na pesmi evrovizije že zmagal, in sicer leta 2009 s pesmijo Fairytale. Letos se je predstavil s pesmijo That's how you write a song.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del