Quantcast
Radio1_v_zivo


V Tržiču MINFOS
| 10. 5. 2018 12:25
46. Dnevi mineralov, fosilov in okolja 12. in 13. maja v Tržiču
Ključne besede:     minfos    Tržič    minerali    fosili    nakit
Pestro bo v soboto 12. in nedeljo 13. maja 2018 v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču.

Že šestinštirideseto leto se bodo drugi vikend v maju v organizaciji Turističnega društva Tržič, Društva prijateljev mineralov in fosilov Slovenije ter v sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem Slovenije, v Tržiču, na Mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja, srečali številni ljubitelji naravne dediščine.

Druži jih zanimanja za minerale, fosile, drage in poldrage kamne ter ostale skrivnosti zemlje. Raziskano, neraziskano ter vse tisto, za kar kar slutijo, da nekje čaka in da skupaj odkrijejo. Obiskovalcem je v času razstave na voljo program, kjer prav vsak najde kaj zanimivega zase. Skupaj lahko pokukate v dogajanja izginulih svetov in spoznavate zaklade iz geološke zgodovine naše Zemlje. Z ogledi strokovnih razstav obogatite znanje in se pogovorite s strokovnjaki. Veliko zanimanja je namenjeno tudi izobraževalnim in ustvarjalnim delavnicam.

Stojnice prodajnih razstavljavcev z mednarodno udeležbo iz držav EU, držav bivše Jugoslavije, Afganistana, Pakistana, Rusije, Maroka, Indije in drugih so paša za oči, ponudba tako naravnih, neobdelanih mineralov, kot tudi obdelanih, je pestra in kvalitetna. Ljubiteljice in ljubitelji nakita iz dragih in poldragih kamnov lahko na enem mestu najdejo največjo izbiro, ki je na voljo v Sloveniji na enem mestu. Zanimivo doživetje so vodeni ogledi v Dovžanovo sotesko, ki je zaradi edinstvenega nahajališča paleozojskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik. Vrata za ogled zbirk pa odprejo tudi tržiške galerije in muzeji.