Quantcast
Radio1_v_zivo


1. maj na Celjskem
| 26. 4. 2018 11:08
Tudi letos bosta v ponedeljek zvečer v Celju dve kresovanji
Ključne besede:     1. maj    Celjska koča    kresovanja    Špica    Šmartinsko jezero
 Celjska koča
Na Celjski koči bo 1. maja že tradicionalno srečanje delavcev.

V Celju v ponedeljek prvo kresovaje ob 20. uri pripravljajo na Špici, drugo kresovanje pa se bo začelo ob 19. uri pri Pušn šanku pri Tini pri Šmartinskem jezeru. Letos bo tam nastopila skupina Modrijani.

 

Kresovanje bodo ob 20. uri pripravili tudi v športnem parku Lipa v Štorah. V Velenju pa na Velenjskem jezeru pripravljajo kresovanje brez ognja. Namesto tega bo nebo osvetlil ognjemet, ves večer pa bo obiskovalce zabavala skupina Vigor.  Eno večjih kresovanj že tradicionalno pripravljajo tudi pred gasilskim domom v Gaberkah v Občini Šoštanj, kjer bo letos za zabavo poskrbela skupina Smeh.

 

V torek pa bodo na Celjskem potekala številna 1. majska srečanja. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Območna organizacija Savinjska bo na Celjski koči pripravila prvomajsko druženje. Začelo se bo v torek ob 10. uri  s krajšim kulturnim programom, kjer bo nastopil Pihalni orkester Celje. Zbrane bo nagovoril predstavnik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije David Švarc.  Nato bo sledilo družabno srečanje.

 

Na Šmohorju nad Laškim se bo 1. majsko srečanje začelo ob 11. uri s kulturnim programom. Nastopili bodo Godba na pihala Laško in pevka Nuša Derenda. Zbrane pa bosta nagovorila župan Občine Laško Franc Zdolšek in predsednik države Borut Pahor.

 

Srečanje bodo pripravili  tudi na Resevni nad Šentjurjem, začelo pa se bo ob 11. uri. V krajšem kulturnem programu bodo nastopili pevci Pevskega zbora Ipavci iz Šentjurja, zbrane pa bo nagovoril predsednik Planinskega društva Šentjur Peter Jevšnik.

 

Tradicionalno 1. majsko srečanje bo tudi na Graški Gori.  Potekalo bo od 11. do 17. ure na športnem igrišču na Graški Gori. Slavnostni govornik na prireditvi bo velenjski župan Bojan Kontič.  Kulturno-zabavni program bodo pripravili Pihalni orkester Premogovnika Velenje, Moški pevski zbor Kajuh, Moški pevski zbor Društva upokojencev Velenje in ansambel Rosa. Organizatorji tudi letos pripravljajo tradicionalni pohod na Jesenjakov vrh, za vse udeležence srečanja pa bo na voljo brezplačen golaž. Tudi letos bo na Graško Goro organiziran brezplačni avtobusni prevoz. Odhodi avtobusov bodo vsake pol ure od 8. ure naprej iz Velenja in ob 9. uri iz Šoštanja. Odhodi avtobusov z Graške Gore pa bodo med 15. in 17. uro.

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del