Quantcast
Radio1_v_zivo


Miti in resnice o trajni depilaciji
Oglas | 7. 5. 2018 9:00
Prav vsi smo že slišali kakšne mite o odstranjevanju dlačic. Ali nam britje res okrepi dlačice? Kako pa je s sodobnejšimi metodami, kot je trajno odstranjevanje dlačic? V današnjem prispevku razkrivamo številne mite o laserski depilaciji.
Ključne besede:     depilacija    odstranjevanje dlak    fotoepilacija    brazilska depilacija    IPL    laserska depilacija    laser

Mit št. 1: Že z enim laserskim posegom bo prišlo do trajne odstranitve dlak

 

Resnica: Tudi to žal ne drži. Nemogoče se je znebiti vseh dlak z enim samim tretmajem. Dlake namreč rastejo v različnih fazah in ob različnem času, laser pa deluje le na tiste v aktivni fazi. Za dolgotrajne rezultate je tako potrebnih nekaj ponovitev. Število ponovitev se razlikuje od posameznika do posameznika, saj je odvisno od številnih dejavnikov, kot so globina, debelina in barva dlačic, spol, starost, hormonsko stanje, dednost, itd. Trajno lahko odstranimo od 80 do 90 % dlačic.

 

Mit št. 2: Lasersko odstranjevanje je zelo boleče

 

Resnica: Nekatere stranke pri samem postopku res občutijo določeno nelagodje, vendar to vsekakor ni bolečina, ki je ne bi mogli prenesti. Večina strank zatrjuje, da je postopek laserskega odstranjevanja dlak manj boleč kot voskanje. Za razliko od voskanja se nastavitve opreme za odstranjevanje dlačic prilagodijo vsakemu posamezniku.

 

 

Mit št. 3: Z lasersko depilacijo se boste dlak znebili za vedno

 

Resnica: Nekateri ljudje se lahko manjšega števila dlak veselijo že po nekaj tretmajih, spet drugi pa bodo salon morali obiskati večkrat. Lasersko odstranjevanje dlak torej ne more zagotoviti dokončnega uničenja dlačic, lahko pa z njim dosežemo dolgotrajno odstranitev dlačic. Dlačice, ki se sčasoma ponovno pojavijo so redkejše, tanjše in šibkejše, za vzdrževanje doseženega stanja pa običajno zadostujeta en ali dva obiska letno.

 

Mit št. 4: Zaradi laserske depilacije vam bo zrastlo še več dlak

 

Resnica: Lasersko odstranjevanje dlak seveda ne povzroči dodatne rasti dlak. Če bi bilo to res, bi vsi, ki se borijo s plešavostjo, stali v vrsti pred vrati kozmetičnih salonov. Pa tega ne počnejo, kajne? Vsakemu človeku dlake rastejo po svojstvenem vzorcu in telesa ljudi se neprestano spreminjajo. Nekateri ljudje tako z leti dlake izgubljajo, spet drugi jih s staranjem dobijo tam, kjer jih prej sploh niso imeli. Laser torej uniči lasne mešičke, ni pa nobeno čudežno sredstvo, zato ne more ustvarjati novih mešičkov tam, kjer jih ni.

 

Mit. št. 5: Laser deluje enako na vse vrste dlak

 

Resnica: Vsak človek ima drugačne dlake, zato so rezultati odvisni od debeline, barve in gostote dlak, od barve kože, od predela, od spola, starosti stranke in nenazadnje tudi hormonskega stanja vsakega posameznika. Svetloba, ki se uporabi pri odstranjevanju dlak, deluje tako, da zazna melanin oz. barvilo v dlačici. Res je, da je težje odstraniti dlačice z rdečim pigmentom, in da lasersko odstranjevanje ni uspešno pri sivih in belih dlačicah, saj le-te nimajo pigmenta.  

 

 

Mit št. 6: Lasersko odstranjevanje dlak povzroča opekline

 

Resnica: Zelo redko se zgodi, da bi prišlo do opeklin kože. Pojavijo se lahko takrat, ko imate temno ali sveže zagorelo kožo. Strokovno osebje v Nomasvello centrih bo opravilo brezplačen poskusni tretma na manjšem delu kože in vam dalo ustrezne napotke za varno izvedbo tretmaja.

 

 

Mit št. 7: Poleti lasersko odstranjevanje dlak ni mogoče

 

Resnica: Seveda lahko po laserskem odstranjevanju dlak posežete tudi v poletnih mesecih. V Nomasvello specializiranih centrih se je v primeru odstranjevanja dlačic na porjaveli koži potrebno izogibati soncu ali solariju le 2 dni pred in po tretmaju, zato se lahko veselite porjavele kože brez dlačic prav vse dni v letu. Zmanjšali so tudi pojav stranskih učinkov na porjaveli koži. Nomasvello postopek fotoepilacije poteka s posebnim hladilnim gelom, s tem pa se zagotovi, da je koža ves čas ustrezno zaščitena in sveža. S tehnološkimi izboljšavami so dosegli še to, da lahko tudi na porjaveli koži lasni mešiček izpostavijo večji količini energije, pri tem pa je koža ves čas zaščitena. Tako je tehnologija Sun&Safe neboleča, učinkovita in zagotavlja vidne rezultate od prvega obiska dalje.

 

 

Mit št. 8: Pri laserskem odstranjevanju dlak ste izpostavljeni UV sevanju

 

Resnica: Trditev sploh ne drži. Nomasvello oprema se lahko pohvali s tem, da je evropskega porekla in opremljena s CE in FDA certifikati. Oznaka CE zagotavlja, da izdelek ustreza vsem bistvenim zahtevam po varnosti, zdravju in varovanju okolja, ki jih določa evropska regulativa. Dobro je vedeti, da je valovna dolžina ultravijoličnih žarkov med 100 in 400 nm, medtem ko se za odstranjevanje dlačic uporablja svetloba z valovno dolžino od 700 do 900 nm. Na ta način so seveda izključeni tako ultravijolični kot tudi infrardeči žarki.

 

Mit  št. 9: Laser lahko povzroči neplodnost in poškoduje notranje organe

 

Resnica: Ta trditev ne drži, saj laser prodre le 1 do 4 mm v globino kože do lasnega mešička, tako da ne doseže rodil oz. notranjih organov.  

 

 

Mit št. 10: Lasersko odstranjevanje dlak  povzroča vraščanje dlak

 

Resnica: Velja ravno nasprotno! Vraščene dlake so pogosta nevšečnost pri britju in voskanju, ne pa po laserskem tretmaju. Dejstvo je, da laser znatno zmanjša verjetnost za nastanek vraščenih dlak, saj učinkovito uniči lasni mešiček. Regenerativni učinek svetlobe pa pogosto tudi zmanjša pigmentacijo in brazgotinice od vraščenih dlačic.

 

Mit št. 11: Ženske se ne odločajo več za lasersko odstranjevanje dlak

 

Resnica: Morda je res spet moderen naravni videz, a vseeno so centri za lasersko odstranjevanje dlak še vedno zelo dobro obiskani. Ženske enostavno ne želijo temnih dlak nad ustnico, po nogah, itd. Odstranjevanje dlak je trend, ki zagotovo ne bo kmalu izumrl.

 

 

Mit št. 12: Lasersko odstranjevanje dlak je zelo drago

 

Resnica: Zaradi napredne tehnologije, ki se uporablja pri trajnem odstranjevanju dlak, še vedno velja splošno prepričanje, da je postopek laserskega odstranjevanja dlačic zelo drag. Pred leti je bilo tovrstno odstranjevanje dlak zaradi visokih cen resda dostopno le višjemu sloju, danes pa ni več tako. Nomasvello tehnologija resnično pomeni prelomnico na tržišču odstranjevanja odvečnih dlak saj vam v Nomasvello centrih nudijo dostopno in enotno tarifo 33 € na predel.  

 

Pred pričetkom tretmajev izvedejo tudi brezplačen poskusni tretma, kjer vam celoten postopek podrobneje razložijo in preverijo morebitne zdravstvene kontraindikacije ter postopek izvedejo na manjšem delu kože. Tako preverijo odziv kože in določijo ustrezne nastavitve.

 

V kolikor želite tudi sami preizkusiti Nomasvello fotoepilacijo, si lahko rezervirate BREZPLAČNI POSKUSNI TRETMA v katerem koli od njihovih 11ih specializiranih centrov v Sloveniji. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del