Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani bodo z 62. Pohodom Pot ob žici obeležili praznik Ljubljane
| 24. 4. 2018 6:44
62. Pohod - Pot ob žici / 3.-5. maj 2018
Ključne besede:     pot ob žici    praznik Ljubljane    pohod    tek trojk    maj
Pohod po Poti ob žici je bil prvič organiziran leta 1957.

Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana bosta od 3. do 5. maja 2018 pripravila tradicionalni, že 62. pohod Pot ob žici. Gre za največjo športno-rekreativno prireditev pri nas, ki vsako leto privabi več kot 30.000 udeležencev. Največ udeležencev običajno privabi pohod po poti okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev - zato tudi ime Pot ob žici. Prireditev je namenjena vsem, tako najmlajšim kot starejšim, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja in želijo preživeti dan v dobri družbi, sproščenem vzdušju ter spoznati Ljubljano s pohodniške perspektive.

POHOD ZA VRTCE

četrtek, 3. maja 2018 bo potekal pohod za otroke vzgojno-varstvenih zavodov iz Ljubljane. Vrtec se vključi na pohod na kontrolni točki, ki jo je sporočil ob prevzemu kartončkov in prehodi en odsek (štartno-ciljna mesta) na trasi po Poti ob žici.

POHOD ZA OSNOVNE ŠOLE

petek, 4. maja 2018 bo potekal pohod za učence osnovnih šol. Šola se vključi na pohod na kontrolni točki, ki jo je sporočila ob prevzemu kartončkov in prehodi en, dva ali tri odseke na trasi po Poti ob žici, odvisno od starosti udeležencev.

POHOD ZA SREDNJE ŠOLE

petek, 4. maja 2018 bo potekal pohod za učence srednjih šol. Šola se vključi na pohod na kontrolni točki, ki jo je sporočila ob prevzemu kartončkov in prehodi štiri odseke (pol poti) na trasi po Poti ob žici.

KRAJŠI REKREATIVNI POHODI

soboto, 5. maja 2018 boste udeleženci lahko prehodili del Poti ob žici in na cilju pridobili posebno spominsko značko. Udeleženec se vključi na pohod na kontrolni točki, ki mu najbolj ustreza in pohod zaključi na Kongresnem trgu. Na poti je šest kontrolnih mest:

REKREATIVNI POHOD NA 35 KM

soboto, 5. maja 2018 boste udeleženci lahko v celoti prehodili Pot ob žici in si ob tem pridobili posebno spominsko kolajno. Udeleženec se vključi na pohod na kontrolni točki, ki mu najbolj ustreza in prehodi Poti ob žici. Na poti je osem kontrolnih mest, ki so hkrati štartna in ciljna mesta.

TEK TROJK ZA ČLANSKE IN VETERANSKE KATEGORIJE NA 12,5 IN 29 KM

Tek trojk ima štart na Stritarjevi ulici, cilj pa na Kongresnem trgu in se bo odvijal v soboto, 5. maja 2018 s pričetkom ob 9.00 uri za tekače na 12,5 km in ob 9.30 uri za trojke na 29 kilometrski preizkušnji.

TEK TROJK ZA OSNOVNE ŠOLE NA 3000 M

Tek trojk za OŠ ima svoj štart pri Gostilni Livada, na Hladnikovi ulici 15, cilj pa na Kongresnem trgu in se bo odvijal v soboto, 5. maja 2018 s pričetkom ob 9.10 uri.

TEK TROJK ZA SREDNJE ŠOLE NA 3000 M

Tek trojk za SŠ ima svoj štart pri Gostilni Livada, na Hladnikovi ulici 15, cilj pa na Kongresnem trgu in se bo odvijal v soboto, 5. maja 2018 s pričetkom ob 9.00 uri.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del