Quantcast
Radio1_v_zivo


JANINI ELEMAMA IZZIVI
Nagrajujemo | 23. 5. 2018 9:40
Bodoča mamica Jana opravlja posebne izzive
Ključne besede:     ELEMAMA    Jana Morelj    nosečnost    izzivi

Jana Morelj, sovoditeljica tvojega najljubšega jutranjega showa na Radiu 1, je noseča. Veliko novico je javno sporočila januarja letos. Tako Denis kot Deželak, oba že prekaljena očeta, sta se odločila, da Jano, ki bo mamica postala prvič, dobro pripravita na vsak korak novega življenja skupaj z ELEMAMO. Zato sta se odločila, da ji bosta pripravila različne ELEMAMA izzive, ki jo čakajo.

 

Jana sicer ELENATAL, ELEBABY in ELEMAMA, prehranska dopolnila, o katerih je vse izvedela na elevit.si, dobro pozna, ampak dejanskega treninga z dojenčkom še ni izvedla.

 

Avdić in Deželak sta vse skupaj poimenovala kar: JANINI ELEMAMA IZZIVI


IZZIV ŠT. 5


IZZIV ŠT.4: Kaj je v torbi?

IZZIV št. 3 - Priprava sadne kašiceIZZIV St. 2 - Pravilni prijemi otroka in uspavanka
Jani je pomagala patronažna sestra Urška Pospiš, dipl. m. s. iz ZD LjubljanaIZZIV Št. 1 - Previjanje otroka!


 

In kakšni bodo ELEMAMA IZZIVI? 

Čisto vsakdanje stvari za mlado, bodočo mamico, ki jih bosta pripravila Denis in Miha. 

 

Vse te ELEMAMA izzive bomo delali skupaj in se noro zabavali.

 

 

Prehranske potrebe nosečnice se spreminjajo

 

V času pred in med nosečnostjo ter dojenjem se povečajo potrebe po hranilih in energiji, zato bi ženske v teh obdobjih morale v svojo prehrano vključiti čim več hranilno bogatih živil. Nosečnica ima v primerjavi z nenosečo žensko povečane potrebe po vitaminih A, B1, B2, B6, B12, folatih, niacinu, jodu, bakru, železu in magneziju.

 

Da bi nosečnica in njen otrok zagotovo dobila vsa potrebna hranila, je Bayer razvil linijo prehranskih dopolnil, posebej prilagojenih posameznim obdobjem nosečnosti. 

 

 

Pred zanositvijo in prvo trimesečje

 

Po priporočilih WHO naj bi ženska, ki načrtuje nosečnost, začela jemati 400 mcg folne kisline dva meseca pred zanositvijo. Temu v več kot polovici nosečnosti ni tako, saj so nenačrtovane. Nosečnice pri nenačrtovani nosečnosti običajno ugotovijo nosečnost šele v času, ko se nevralna cev že začne zapirati. V tem primeru je treba takoj začeti jemati višje odmerke folne kisline (800 mcg), da se hitreje doseže zaščitna koncentracija, ki v največji možni meri zmanjša tveganje za prirojene napake Bodoča mamica si lahko pomaga z novim multivitaminskim pripravkom Elenatal, ki je posebej prilagojen obdobju prvih dvanajstih tednov nosečnosti in času načrtovanja nosečnosti. Vsebuje visok odmerek folne kisline in Metafolin* - biološko aktivni folat, ki je pomemben pri delitvi celic in prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo. Dodaten vnos folne kisline zviša raven folatov pri materi, kar je pomembno, saj nizka raven folata predstavlja dejavnik tveganja okvare nevralne cevi pri razvijajočem se plodu.

 

 

Drugo in tretje trimesečje

 

Od 13. tedna nosečnosti dalje se pojavijo potrebe nosečnice po omega-3 maščobnih kislinah (DHK), saj se takrat začne razvoj možganov in oči. Za razvoj ploda, rast tkiv, celično diferenciacijo, imunski sistem in zdravje kosti imajo pomembno vlogo tudi železo, vitamini B6, B12, A,C,D in druga mikrohranila. Ker so prehranske potrebe nosečnice v tem obdobju drugačne kot v prvem trimesečju, je priporočeno, da po prvem trimesečju začne jemati multivitamin, ki je zasnovan za drugo obdobje nosečnosti. Multivitamin za nosečnice Elebaby ima posebno formulo, ki vsebuje skupaj 18 vitaminov in mineralov ter 200 mg omega-3 maščobne kisline (DHK).

 

Po porodu

 

Tudi po porodu je pomembno, da mamica uživa zdravo in uravnoteženo prehrano. Le tako si bo opomogla in se lažje soočala z izzivi materinstva. V tem obdobju se zaradi dojenja dnevne potrebe po energiji in nekaterih mikrohranilih povečajo. Mamicam se svetuje jemanje prehranskega dopolnila, ki poskrbi za ustrezne vrednosti teh hranil. Prehransko dopolnilo Elemama je zasnovano prav za to obdobje, saj vsebuje nujno potrebne omega-3 maščobne kisline (DHK), ki preko materinega mleka pomagajo pri normalnem razvoju možganov in oči dojenčka.

 

 

*Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočamo uživanje prehranskega dopolnila v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

 

L.SI.COM.03.2018.2470

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del