Quantcast
Radio1_v_zivo


RAZISKAVE POTRJUJEJO: Za TE TRI stvari DENAR trošijo nesrečnejši LJUDJE!
Psihologija | 18. 4. 2018 4:08
Očitno to niso dizajnerske torbice in oblačila!
Ključne besede:     psihologija    denar    zapravljanje    stvari    neverjetno    resnica    izkušnje    prosti čas    druženje
Si ti eden izmed tistih, ki denar zapravlja za prave stvari?

 

Laura Vanderkam je pisateljica knjige, v kateri opisuje, za katero stvar ljudje, ki veljajo za najbolj srečne, trošijo svoj težko prigaran denar. Marsikdo bi rekel, da so to zagotovo oblačila in torbice, čevlji, a temu ni tako. Avtorica je v knjigi razkrila TRI stvari, za katere plačaš in si nato zelo srečen.


DENAR ZA IZKUŠNJE

To so seveda lahko popolnoma različne stvari. Nekdo recimo plača za ogled muzeja, v katerem preživi celo popoldne in uživa, drug pa plača za nogometno tekmo, na kateri kot nor navija za svojo ekipo. Dober primer so tudi potovanja. Pravijo, da so potovanja edina stvar, za katero plačaš in pri tem zaslužiš. Zato zapravljanje za izkušnje prinese več sreče kot pa zapravljanje za stvari.

ZAPRAVLJANJE ZA VEČ PROSTEGA ČASA

Lahko delamo in zaslužimo več denarja. Ne morem pa zaslužiti več časa. Če se seveda denar da izkoristiti za nakup več prostega časa, potem je to definitivno dobra investicija. Razmisli o tem, kako izkoriščaš svoj čas in kdaj si nesrečen in šteješ minute. Potem se vprašaj, če obstaja strateški način, da zapraviš denar v tem času in minute bolje izkoristiš. POGLEJ, kako preprost: Če na primer sovražiš košnjo trave ali pa pospravljanje stanovanja, potem najemi nekoga in mu plačaj, da to stori namesto tebe. Ti pa tisti čas izkoristi in počni nekaj, kar te veseli!


ZAPRAVLJANJE ZA DRUŽENJE

Ljudje smo družabna bitja. Vsako druženje z nekom drugim nas osrečuje. Eden od načinov za druženje z drugimi je, da zapravljamo za druge. Na primer, kolegici plačaš kavo, to je idealna potrošnja denarja. Zakaj? Z njo boš preživel nekaj kvalitetnega časa in po vsej verjetnosti bo ona to kavo vrnila. In tako se bosta družila ob DVEH kavah.

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del