Quantcast
Radio1_v_zivo


Peter Dermol zanika vse obtožbe
| 12. 4. 2018 15:03
Peter Dermol poudarja, da je ves čas govoril resnico
Ključne besede:     Peter Dermol    Saša Tabaković    blok 6    Termoelektrarna Šoštanj    preiskovalna komisija
 Peter Dermol
Peter Dermol od Saše Tabakovića pričakuje javno opravičilo zaradi žaljive obdolžitve oziroma očitanja kaznivega dejanja.

Nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj Peter Dermol, ki je TEŠ vodil v letih 2013/2014, je danes zanikal očitke poslancev  Saše Tabakovića in Maruše Škopac. Poslanca sta Dermolu očitala, da je pred preiskovalno komisijo krivo pričal glede izgradnje oziroma podaljšanja železniškega tira do bloka 6 zaradi dostave 400-tonskega generatorja.  Kot je povedal Peter Dermol,  tega ni nikoli izjavil. Dejstvo je, da je Petra Dermola predsednik preiskovalne komisije vprašal, če ve kdaj sta bila na območje TEŠ pripeljana transformator in generator, ter kako sta bila pripeljana na lokacijo. Članom komisije je pojasnil, da je bil transformator pripeljan aprila ali maja, takoj po nastopu njegovega mandata leta 2013, in sicer po železniških tirih, ki so že bili postavljeni (tako izven, kot znotraj območja TEŠ). Odločitev o dostavi transformatorja je bila sprejeta pred začetkom njegovega mandata in na njo ni mogel vplivati. Nikoli pa ni bil vprašan, kako se je transformator transportiral znotraj območja TEŠ, in nikoli ni izjavil, da je izgradnja oz. podaljšanje železniškega tira do bloka šest v TEŠ potrebna zaradi dostave 400 tonskega generatorskega oziroma blokovnega transformatorja, kot mu očitata predlagatelja amandmaja. Nove tire do bloka šest so namreč postavili kasneje, ko Peter Dermol ni bil več direktor TEŠ.

 

Peter Dermol poudarja, da je vseskozi govoril resnico, tudi v času direktorovanja v TEŠ. Bil je prvi, ki je javnost seznanil z realnimi ugotovitvami o stanju na projektu bloka 6 in odstopanjih, ki so se pojavila (časovna, finančna). Januarja 2014 je na takratno predsednico Vlade Republike Slovenije naslovil dopis Resnica o TEŠ, v katerem je odgovorne seznanil, da bo zaradi izčrpavanja družbe TEŠ, slednja prišla v finančne težave. Žal takrat na opozorila ni reagiral nihče.  

 

Ob tem je Dermol še dodal, da gre za predvolilno potezo poslancev SMC-ja, in da bo, če zaradi širjenja neresnice ne bo dobil opravičila, pravico iskal tudi na sodišču.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del