Radio1_v_zivo


Nasveti in triki | 10. 4. 2018 12:42
Že celo življenje TESTENINE pripravljaš napačno! Presenečen boš, ko ugotoviš, kaj delaš NAROBE!
Od zdaj naprej boš to naredil drugače! Zagotovo!
Ključne besede:     testenine    priprava    omaka    okus    pravilno    skrivnost    zlata    tekočina
Od zdaj naprej vode ne boš več zlival stran

Na tem svetu skoraj ni osebe, ki ne bi jedla ali pa vsaj enkrat v življenju poskusila testenine. Priljubljena jed je razširjena povsod po svetu in velja za eno izmed najbolj enostavnih ter hitrih načinov za pripravo. Pa je res?

Počakaš, da voda zavre, vanjo nato streseš testenine in jih kuhaš nekaj minut. Ko so kuhane, vodo odliješ stran in jih zatem preliješ z želeno omako. No in ravno tukaj, narediš veliko napako.

Vodo, v kateri si kuhal testenine, NIKOLI ne odlij v pomivalno korito oz. stran. Slavni kuharji tega ne bi nikoli storili in imajo za to precej dober razlog.



Vodo, kjer so se kuhale testenine imenujejo ''zlata tekočina,'' ki jo čuvajo za pripravo omake. Ta voda bo namreč zgostila omako do te mere, da ji ne bo treba dodajati sredstev za zgoščevanje. Poleg tega pa bo omaka imela boljši in prav poseben okus. Testenine bodo božanske ;)


Voda v kateri so se kuhale testenine bo poskrbela, da bo omaka gosta, okusna in zagotovo najboljša