Radio1_v_zivo


Nasveti in triki | 14. 4. 2018 13:20
V HLADILNIKU na sliki se skriva ŽIVILO, ki dela ČUDEŽE! Uganeš katero?
Zagotovo ga imaš v hladilniku tudi ti!
Živilo se skriva na zgornji polici - JAJČKA!

Večina strokovnjakov je mnenja, da eno jajce vsako jutro izboljšuje organizem in pripomore zdravju. A baje je še bolje, če sta dva. Ne samo zato, ker so okusna, ampak našemu telesu jajca prinašajo ogromno prednosti.

Jajca namreč vsebujejo polno vsega. Vitamine A, D in E ter B12, vsebujejo tudi ogromno joda, železa, kalcija in cinka. Prav verjetno je, da si že kdaj slišal, da jajca vsebujejo preveč holesterola. Res vsebujejo holesterol, a POZOR: To ni holesterol, ki preide v kri.

HUJŠANJE Z JAJCI

Raziskave so že mnogokrat dokazale, da je zajtrk, bogat z beljakovinami, odlična pomoč pri hujšanju. Nizkokalorična dieta z rednim uživanjem jajc ti lahko pomaga, da boš hitro izgubljal kilograme, saj jajca dajo tudi dolgotrajen občutek sitosti.

JAJCA IZBOLJŠUJEJO IMUNSKI SISTEM

Dva jajca na dan naj bi pomagala v boju proti boleznim in virusom. Jajce namreč vsebuje kar 22 procentov selena, to je element, ki izboljšuje imunost.

JAJCA ZA BOLJŠI VID

Jajca vsebujejo lutein, ta pa je odličen za čist in oster vid. Kokošja jajca so najbolj bogata z luteinom, zato si le hitro skuhaj kakšnega.

ZMANJŠANJE DEPRESIJE

Vitamin D, ki ga v zimskih časih ne dobimo dovolj, je potreben v velikih količinah. Pri tem nam pomagajo jajca. Kdor se bori z depresijo naj je jajca in s tem zaužije Vitamin D.  

DOBRI SO ZA KRI

Jajca vsebujejo tudi ogromno tipa vitamina B, k je nujen za nastajanje novih krvnih celic.

ZAVIRAJO STARANJE

Jajca vsebujejo aminokisline, ki pomagajo pri zaviranju staranja in pri obnovi celic.

ZMANJŠUJEJO TVEGANJE ZA SRČNE BOLEZNI

Kanadski znanstveniki so odkrili jasno povezavo med uživanju jajc in zmanjšanjem tveganja za nastanek srčnih bolezni. Skrivnost je v tem, da se v jajcih nahajata dva pomembna antioksidanta.

GRADIJO MIŠICE

Mnogi ljudje, ki si želijo večjih mišic, jejo več jajc. In to z razlogom, seveda. Jajca so polna beljakovin, ki so pomembne za rast mišic.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila