Radio1_v_zivo


Dobrodelna akcija T-2 življenje
Slovenija | 6. 4. 2018 13:49
Zbiranje sredstev za reševalni motor, ki bo izboljšal možnost za preživetje poškodovancev v prometnih nesrečah, pri zastoju srca in drugih poškodbah
Ključne besede:     T-2    dobrodelnost    reševalni motor

T-2 se je odločil letošnjo pomladno akcijo nadgraditi z dobrodelno noto, tako je pozval naročnike in poslovne partnerje, da se jim pridružijo pri projektu zbiranja sredstev za reševalni motor, ki jih v Sloveniji zelo primanjkuje, čeprav so nosilec sistema nudenja prve pomoči pri nesrečah. Rešujejo življenja nas vseh, ne le motoristov. Med samo vožnjo večkrat vozijo na robu zmogljivosti svojih motorjev, prav tako pa tudi na robu svojih lastnih zmogljivosti. Zato morajo biti reševalci motoristi ustrezno strokovno usposobljeni in tehnično opremljeni.

 

Z novim reševalnim motorjem do večje možnosti za preživetje poškodovancev

 

Bistvena prednost reševalcev motoristov sta njihova hitra odzivnost in krajši dostopni čas. So namreč tisti, ki v manj kot minuti odpeljejo proti kraju nesreče in tako bistveno izboljšujejo možnost za preživetje poškodovancev v prometnih nesrečah, pri zastoju srca in drugih poškodbah ter zmanjšujejo možnost za hude in trajne posledice. Reševalec na motorju v primerjavi z reševalnim vozilom tudi ni bistveno omejen glede opreme, saj s seboj vozi defibrilator, elemente za vzpostavitev dihalnih poti ali zaustavitev hude krvavitve in ostalo reševalno ter medicinsko opremo. Ponesrečenca sicer ne more odpeljati, lahko pa poskrbi, da se njegovo stanje stabilizira, ko do kraja pomoči prispe reševalno vozilo.

 

Žal pa reševalnih motorjev v Sloveniji ni dovolj in jih vseskozi primanjkuje. Ker T-2 ljubi življenje in družbena odgovornost sodi med njihove ključne strateške usmeritve, so se odločili, da bodo pomagali in zbrali sredstva za nakup novega in modernega reševalnega motorja. V želji izboljšati možnost za preživetje poškodovancev bodo sredstva za nakup reševalnega motorja zbirali z izkupičkom od prodaje izdelkov in storitev.

 

Dobrodelna akcija T-2 življenje

 

Od 1. 3. 2018 do 30. 6. 2018 bodo od vsakega prodanega paketa Oranžni diamant ali Oranžni diamant HBO namenili 1 EUR za nakup reševalnega motorja, sami pa dodali še dodatna 2 EUR. Do končnega zneska bodo pomagali tudi njihovi sponzorji, donatorji in poslovni partnerji, z dobrodelnimi nakupi v T-2 Klubu pa bo lahko prispeval tudi sleherni posameznik.

 

Več o akciji pa tudi TUKAJ.