Quantcast
Radio1_v_zivo


Zakorakaj k zdravju!
| 6. 4. 2018 5:58
Akcija se pričenja v soboto, 7. aprila s pohodom na Šmarno goro
Ključne besede:     Zakorakaj k zdravju    pravi moški skrbi zase    Društvo onkoloških bolnikov    rak    Policija    Šmarna gora
Letos za zdravje in podporo ozaveščanju hodijo tudi slovenski policisti.

Pravi moški skrbi zase je vseslovenska akcija, ki jo izvaja Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana in Ministrstvom za zdravje RS, in je namenjena ozaveščanju širše javnosti o problematiki raka pri moških in se letos nadaljuje s sloganom Zakorakaj k zdravju.
Da bi akcija dosegla čim več moških, je Društvo onkoloških bolnikov Slovenije posebej intenzivno nagovorilo organizacije in skupine, v katerih prevladujejo moški. Letos akcijo Pravi moški aktivno podpirata Policija in Sindikat policistov Slovenije, in sicer s soorganizacijo pohoda na Šmarno goro ter ozaveščanjem interne javnosti o moških rakih in zdravem načinu življenja.

Letošnjo akcijo Zakorakaj k zdravju bodo pričeli v soboto, 7. aprila 2018, ob 10. uri na novinarski konferenci pred Policijsko akademijo v Tacnu. Sledil bo skupinski pohod policistov, članov Društva onkoloških bolnikov Slovenije, njihovih svojcev in širše javnosti na Šmarno goro.
Pričetek akcije poteka ob Dnevu zdravja in Dnevu za spremembe in je del vseslovenske prostovoljske akcije, ki jo deveto leto zapored organizira Slovenska filantropija.

Glavni poudarek letošnje akcije Zakorakaj k zdravju je preventiva – zdrav način življenja s ciljem spodbuditi predvsem moške k aktivnejšemu življenjskemu slogu, saj tako lahko občutno zmanjšamo tveganje, da bi zboleli za rakom. Cilj tega dolgoročnega projekta je, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in čim več zbolelih premagalo bolezen. Akcija poteka na nacionalni ravni, pripravilo jo je Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana, Ministrstvom za zdravje RS in Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani.
V središče komunikacije so zdravilni in blagodejni učinke hoje, saj je le-ta ena najbolj učinkovitih, celovitih, varnih in dostopnih oblik vadbe. Z nagovorom širše javnosti želimo spodbuditi čim več ljudi, da bi hodili redno in tako »korakali k zdravju«.