Quantcast
Radio1_v_zivo


Ko ženske vstopijo v TA prostor, na obrazu VEDNO nosijo ZELENO MASKO! Niti sanja se ti ne, zakaj!
Zanimivo | 30. 3. 2018 4:14
So te maske res čudežne?
Ključne besede:     maska    Tajska    ginekolog    pregled    nerodno    ženska    rak    skrivanje    zelena
Ženskam je bilo nerodno hoditi na ginekološke preglede, zato so jim ponudili maske

V eni izmed tajskih bolnišnic lahko v čakalnici vidiš prizor, ki ga ne boš nikjer drugod po svetu. Vse ženske nosijo na obrazu zelene maske in čakajo na ginekološki pregled. Morda se ti vse skupaj zdi skrajno bizarno, a razlog je precej dober in je rešil že veliko življenj.


To so maske, ki rešujejo življenja - z njimi se ženske počutijo varno in sigurno 

Tamkajšnje ženske so se namreč bale obiskovati ginekologa, saj jim je bilo skrajno nelagodno in nerodno. Zaradi tega so se množično izogibale pregledom in bile izpostavljene večjemu tveganju za raka na materničnem vratu. Vse več žensk je zaradi tega tudi umrlo, saj niso pravočasno prejele zdravniške pomoči.

V bolnišnici so morali ukrepati in so iznašli nenavaden, a precej učinkovit način, ki je ženske privabil na preglede. Iznašli so maske, s katerimi so zakrile obraz in se lažje odločile za obisk. Na Tajskem so tako v zadnjem času preprečili ogromno rakavih obolenj in rešili ogromno življenje, saj se je ginekološka čakalnica znatno napolnila. Ta način več kot očitno deluje in se je smrtnost za več kot polovico zmanjšala. 


Pri naročanju na pregled zraven prejmejo tudi masko

Pri prijavi na ginekološki pregled, zraven dobijo masko in jih medicinsko osebje tako ne more prepoznati. To daje ženskam občutek varnosti in sigurnosti. 

Pregled brisa materničnega vratu je rešil življenje marsikateri ženski, zmanjšala pa se tudi tveganja in obolelost.  Ženske za to pozivajo, da čimbolj redno in pogosto hodijo na preglede in odvzeme brisov ter si zagotovijo negativne PAP  teste. 


Ženske so zaradi mask zopet množično začele hoditi na preglede

Zelene maske res ne izgledajo lepo in so kar malce strašljive, a zahvaljujoč njim so veliko ženskam rešili življenje. Čeprav je vse skupaj videti bizarno, pa prinaša veselje tako zdravnikom, ki rešujejo življenja, kot ženskam, ki pravočasno poiščejo pomoč.


Pregled pri ginekologu se je povečal, zmanjšalo se je število obolelih ženskMedicinsko osebje tudi nosi maske, saj želi s tem omogočiti bolj ''prijazen'' pregled

Da se ženske ne bi pregledov in medicinskega osebja bale, pa so v ta namen začeli maske nositi tudi oni. Tako je vse skupaj videti manj zastrašujoče in na videz bolj prijazno.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del