Quantcast
Radio1_v_zivo


Na kraj pameti ti ne pade, kaj je turistka iz Rusije STORILA v morju!
Viralno | 19. 3. 2018 9:54
Bizarno ali pogumno?
Ključne besede:     Rusinja    Egipt    rojstvo    rojevanje    porod    morje    novorojenček    Rdeče morje
Rusinja je odšla plavat, nato pa v morju rodila

Življenje je včasih res nepredvidljivo in šokira takrat, ko najmanj pričakuješ. In takrat, ko sta najmanj pričakovala, sta ta šok doživela Mohamed Elsaid in njegova nečakinja Hadia. Nekega dne sta sedela na balkonu hotela ob morju v Egiptu v mestu Dahab, ko sta v njem zagledala dva moška in eno ženko ter uvidela, da se dogaja nekaj nenavadnega. 


Moža nista lovila rib, ampak nekaj povsem drugega

Dva moža sta stala v morju do pasu in bila na prvi pogled videti, kot da lovita ribe. Mlajši je držal plastično posodo, imel na glavi potapljaška očala, starejši pa je iz vode nekaj povlekel. A je bila resnica daleč od tega, da sta lovila ribe.


To sta bila zdravnik in oče, ki sta iz vode povlekla otroka, ki ga je mama rodila v vodi 

Šlo je za zdravnika in moškega, čigar partnerka je tisti čas rodila v morju. Ženska iz Rusije in njen partner iz Srbije sta namreč načrtno želela, da se porod izvede v Rdečem morju in za pomoč najela zdravnika, specializiranega za porode v vodi.


Novorojenčka sta skupaj z njegovo posteljico nesla na obalo, kjer sta ga oskrbela

Pravijo, da je porod v vodi lažji in vse bolj pogost. Matere se večinoma odločajo za kopalne kadi, ki so v porodnišnicah in ne za takšne ekstreme, kot je porod v morju.


Kasneje je za njima prišla tudi mama, ki ji sploh ni bilo videti, da je rodila

Kaj se je torej dogajalo?

Nosečnica iz Rusije je šla plavat, kasneje v vodi dobila popadke in kmalu rodila po naravni poti. V vodo sta nato stopila zdravnik in njen partner ter poskrbela za novorojenčka, ki je priplaval po vodi. Čez nekaj časa je iz vode priplavala tudi novopečena mamica, ki ni bila videti popolnoma nič utrujena, kaj šele, da bi kdo pomislil, da je ravnokar rodila.


Zdravnik, specializiran za porode v vodi je otroka oskrbel

Fotografije, ki jih je posnel Mohamed iz svojega balkona so hitro postale viralne in obkrožile splet. Že  tisti dan, jih je na Facebook naložila njegova nečakinja, a so bile čez čas izbrisane. V javnost so zopet prišle šele nekaj dni nazaj, čeprav se je dogodek zgodil že oktobra leta 2014.


Srečna družinica je nadaljevala druženje na obali

Na obali jih je čakal še njun drugi otrok, ki se je razveselil svoje sestrice. Otrok se je rodil zdrav, mama pa prav tako ni imela nobenih težav. Zatem so oskrbeli otroka in nadaljevali dan na plaži.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del