Quantcast
Radio1_v_zivo


10 znakov, da te tvoja služba počasi UBIJA!
Psihologija | 17. 3. 2018 4:41
Je čas za pobeg?
Ključne besede:     služba    stres    zamenjava    obup    delo    ubija    nelagodje    sprememba
Če te tvoja služba ubija, je čas za spremembo!

Vsakdo od nas si želi, da bi opravljal delo, ki ga veseli, izpopolnjuje in se na delovnem mestu počuti kar se da dobro. Zagotovo pride občasno tudi do stresa, vzponov in padcev, a ne do te mere, da si brez volje, depresiven in razmišljaš samo o tem, kako bi čimprej nekam pobegnil. Če boš na seznamu našel več kot 5 stvari, s katerimi se soočaš na delovnem mestu, potem je morda skrajni čas za velik premik. 


1. Med službenim časom razmišljaš o odhodu domov


Komaj si stopil čez vrata delovnega prostora in že se ti po glavi podijo misli, kako bi najraje zbežal domov. Med službo ves čas gledaš na uro in odštevaš minute, da bo čimprej konec.  


2. Med delom nisi zbran


Tvoje misli so nekje drugje in nikakor ne tam, kjer bi morale biti. Zaradi tega, svojega dela ne opravljaš 100%, ampak si površen in manj učinkovit.
3. Počutiš se utesnjeno


Okolje, kjer delaš te duši in tam se počutiš popolnoma neprijetno. Najraje bi se skril pred vsemi ali pogreznil v zemljo. Počutiš se depresivno, brez volje in nelagodno. 


4. Živiš le za vikende

Tudi, če imaš svojo službo rad, je vikend tisti, ki ga komaj čakaš - sploh, če opravljaš delo, ko si za vikende prost. Takrat se spočiješ, preživiš čas s tistimi, ki jih imaš rad in počneš tisto, kar te veseli. To je čas, ko si napolniš baterije. 

A če svoje delo res sovražiš, potem se vikend v tvoji glavi pojavi že v ponedeljek.


5. Preden greš spat, ti je kar slabo

Ko je čas za spanje, te začne stiskati, boli te glava, slabo ti je in najraje ne bi zaspal, da ne bi bilo prehitro jutro, ko moraš v službo. Zaradi tega ne spiš dobro, si neprespan in zbudiš se še bolj utrujen.
6. Zjutraj se z muko odpraviš na delo

Najraje bi ostal doma in včasih razmišljaš celo o tem, da bi se naredil bolnega. Na delo se odpraviš z velikim odporom in je stvar, ki te spravlja v obup. 


7. Sodelavci ti gredo na živce

V vsaki službi se najde nekdo, ki ti gre na živce in ga enostavne ne preneseš. S  tem ni nič narobe, razen, če te ta oseba spravlja v obup do te mere, da zaradi nje ne moreš normalno delati in si v  stresu. Še večja težava pa nastane takrat, ko se na delovnem mestu ne ujameš čisto z nobenim in si čisto sam.8. Na delovnem mestu ne dobiš nobene pohvale

Zaradi slabe volje, občutka nelagodja in stresa so tvoji rezultati slabi. Počutiš se, da ne narediš ničesar več dobro in svoje funkcije ne opravljaš tako, kot bi jo moral. Pohvale nisi slišal že lep čas in prav nobene volje nimaš, da bi se trudil.


9. Domov se vrneš popolnoma izčrpan in nisi zmožen narediti ničesar

Vsak pride po delu domov utrujen, sploh, če opravljaš nekaj, kjer je potrebno veliko psihične in fizične zbranosti. A to, da prideš domov dobesedno ''crknjen'' in nisi zmožen normalno funkcionirati, se pogovarjati in najraje zaspiš, potem je več kot očitno, da te tvoja služba počasi ubija.


10. Tudi plača te več ne motivira

Če imaš slabo plačo, potem je to kar dober razlog, da ti služba ni povšeči, poleg drugih faktorjev, ki jih to potegne za seboj. Kaj pa, če je tvoja plača odlična, ti pa še vedno sovražiš delo, ki ga opravljaš? Potem je čas za spremembo. Vztrajanje na delovnem mestu, kjer si v stresu, ti je neprijetno, se počutiš utesnjeno, si slabe volje in posledično zaradi tega trpi tudi tvoj partner nikakor ni dobro. Je res denar bolj pomemben, kot tvoje psihično in fizično počutje? Premisli! Čas je za premik.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del