Quantcast
Radio1_v_zivo


Z gladko kožo do boljših športnih rezultatov!
Oglas | 14. 3. 2018 10:01
Odstranjevanje dlačic prav za vsakega človeka predstavlja veliko nadlogo. Pri tem ne mislimo le na to, da za odstranjevanje porabimo veliko preveč časa, ki bi ga lahko namenili stvarem, ki jih radi počnemo.
Ključne besede:     depilacija    odstranjevanje dlak    fotoepilacija    brazilska depilacija    IPL    laserska depilacija    športniki depilacija

Odstranjevanje dlak namreč spremljajo tudi različne neprijetnosti, kot so ureznine zaradi britja, mozoljčki in razdražena koža zaradi voskanja in podobno. Z odstranjevanjem nezaželenih dlačic pa se dandanes ne spoprijemajo le navadne smrtnice in smrtniki, temveč tudi takšni in drugačni športniki.

 

Vedno več je namreč ženskih in moških športnikov, ki si dlačice redno odstranjujejo. In to ne le zaradi estetskega vidika, saj je neporasla koža na pogled veliko bolj privlačna. K temu jih žene predvsem dejstvo, da jim gladko telo lahko prinese veliko boljše športne rezultate, pa tudi poškodbe se na gladki koži lahko bolj temeljito in natančno zdravijo.

 

 

S številnimi raziskavami so dokazali, da športniki z gladko kožo dosegajo večje hitrosti. Zato ni nič čudnega, da danes lahko pri ogledu športnih tekem vidimo plavalce, tekače ali kolesarje s povsem gladko kožo. Študija, ki je bila objavljena v reviji medicine in znanosti v športu (Journal of Medicine and Science in Sport and Exercise), je tako razkrila, da lahko tekači z gladkimi nogami (telesi) prihranijo kar 0,01 sekunde pri teku na 100 m in kar 5,7 sekund na maratonu.

 

Različni športniki, tako tekači, kolesarji kot tudi teniški igralci in podobno pa potrjujejo, da jim je pri vadbi in na tekmovanjih z obrito kožo manj vroče. Seveda na ta način dosegajo tudi boljše športne rezultate.

 

 

Gladka koža pa je pomembna tudi z zdravstvenega vidika. Na koži brez odvečnih dlačic je celjenje ran veliko bolj varno in hitro, saj je možnost okužb veliko manjša. Prav tako je bolj enostavno tudi nanašanje različnih krem ali gelov za celjenje, pomiritev kože in sproščanje mišic. Tako ni nič čudnega, da si tudi nogometaši vedno pogosteje brijejo noge, saj jih v primeru poškodb zdravniki veliko lažje oskrbijo.

 

Kaj pa uporaba različnih kinezioloških trakov, kompresijskih nogavic in druge športne opreme? Uporaba takšnih pripomočkov je na gladki koži brez dlačic veliko bolj učinkovita in udobna. Tudi masaža, ki se je športniki poslužujejo v velikem obsegu, je na gladkem telesu bolj učinkovita, prijetna in sproščujoča.

 

In kako do gladke kože? Dlačice si lahko odstranjujemo z različnimi tehnikami in metodami, ki pa so žal počasne, zamudne, neprijetne, lahko tudi bolj ali manj boleče. Le kdo si še želi izgubljati dragoceni čas z voskanjem, britjem in depilacijskimi kremami? Predvsem pa so takšne rešitve kratkotrajne, zato je potrebno postopke kar naprej ponavljati. Zaradi tega se je pojavila potreba po novi tehnologiji, ki bo hitro, varno in zanesljivo prinesla trajne rezultate.

 

 

Predstavljamo vam Nomasvello fotoepilacijo , ki je trajna oblika depilacije s pulzirajočo svetlobo. Pri tej metodi se uporablja poseben aparat, ki oddaja svetlobne impulze. Ti impulzi se pretvorijo v toploto, ki uniči celice v mešičku dlačic, zaradi česar dlačice ne rastejo več. Že po prvem obisku je sprememba zelo opazna: dlake so redkejše in tanjše, njihova rast pa je počasnejša. Dobra novica za vse športnike, ki preživijo veliko časa na prostem, na soncu, je tudi ta, da se metoda lahko izvaja tudi na porjaveli koži.

 

Zagotovite si gladko kožo pred poletjem tudi vi - obiščite nas v naših salonih, z veseljem vam bomo pomagali do kože brez dlačic! 

 

 

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del