Quantcast
Radio1_v_zivo


Napisala ZAHVALNO pismo dekletu, ki ji je PREVZELA FANTA in odprla oči mnogim, ki ne znajo preboleti
Ljubezen in odnosi | 11. 3. 2018 2:46
Resnična zgodba dekleta, ki je zaradi ljubezni, pozabila živeti svoje življenje
Ključne besede:     pismo    bivši    zahvala    prebolevanje    dekle    bolečina    ljubezen
Vse v življenju se zgodi z namenom ...

Ljubezen je bolezen, a brez nje si življenja ne moremo predstavljati. Ljubiti brezpogojno je nekaj, kar je lahko dobro ali lahko pa tudi slabo. Najhuje je, če ljubiš slepo in ne vidiš stvari realno. Kaj se na koncu zgodi? Tole, kot se je temu dekletu, ki je zaradi ljubezni pozabila živeti svoje življenje.


Ljubila sem ga 6 let in zaradi njega zapostavila najboljše prijatelje ter tudi svojo družino. Imel je mene, osebo, ki ga je imela rada kljub njegovim napakam. Verjela sem vanj in vedela, da se v njem skriva veliko dobrega. Bil je moj najboljši prijatelj, partner, moja največja ljubezen in vse tisto, za kar sem živela. Bila sem prepričana, da je on moja sorodna duša … a sem se zaradi prevelike ljubezni do njega motila ali bolje povedano, bila sem slepa. Prva leta razmerja je bil moški, ki bi si ga želela vsaka. Imel je trenutke in nihanja, a se nisem menila za to - imela sem ga rada takšnega kot je. Čez čas, ko bi morala najina zveza postajati bolj trdna in poglobljena, pa se je začelo. Jaz sem se  vanj vse bolj zaljubljala, ga videla, kot osebo, ki se bom z njo postarala, v njega vlagala vse svoje upe in sanje ... A on? Nič, kot, da sem le lutka ali služkinja, ki skrbi zanj.

Torej, tebi, dekletu, mojega bivšega fanta ...

Srečna sem za vaju in ne mislim, da sem ga izgubila zato, ker je tebe hotel bolj, kot je hotel mene. Izgubila sem ga zato, ker se mu slepo verjela, mu oprostila več, kot bi mu smela. Čeprav sem vedela, da je v preteklosti varal vsa svoja dekleta, sem mu dala možnost, saj sem verjela v to, da sem jaz drugačna in se je zaradi mene spremenil. Veš, tudi sama sem razmišljala, da bi mu dala konec, preden me prizadene … a sem spoznala, da ga ljubim bolj, kot sebe.

Šest let sem bila zanj vreča, v katero je zmetal vso slabo voljo, grde besede in vsa čustva ... hkrati pa tudi varal. Ker sem ga imela rada, sem to trpela – vem, sama sem kriva in ne želim poslušati obsojanja. Zdaj, ko sem spet samska, se le stežka privajam na takšno življenje, čeprav spoznavam, da mi je vse bolj všeč. Zdi se mi, kot bi iz mene padla težka skala - lažje diham. Vse je tako umirjeno, manj stresno, da se vedno znova vprašam ali je to sploh mogoče. Vsi tisti težki občutki, obremenjevanje s tem ali me bo prevaral, anksioznost, ko ga ni bilo zraven, trenutki, ko sem se počutila osamljeno, tisti dnevi, ko me je užalil in sem v srcu čutila pekoč občutek so izginili. Ko se zjutraj zbudim, sem srečna, umirjena in zadovoljna sama s seboj. Končno.


Človek se uči na napakah, ki ga v življenju pripeljejo na pravo pot

Zopet sem obnovila vezi s prijatelji, več časa preživim z družino. Šele zdaj vidim, kako je, ko te ima nekdo iskreno rad in te spoštuje. Spet se smejem in imam voljo do življenja. Čeprav ne počnem nič posebnega, vidim, da je življenje res lepo, če imaš okoli sebe prave ljudi, ki ti ga pomagajo graditi v pravi smeri. 

Še nekaj, drago dekle  … Ne moreš si misliti, kako me je bolelo, ko je izbral tebe. Jokala sem dneve in noči, a spoznala, da mi je v resnici rešil življenje oz. rešila sta mi ga oba. Zaradi tebe zdaj bolj mirno spim, se zjutraj zbujam srečna, čez dan naredim ogromno stvari, ki jih z njim nisem. Čeprav me še vedno boli, saj 6 let razmerja ne moreš preboleti čez noč, sem srečna. Kdo bi si mislil, da me boš rešila ti. Dekle, mojega bivšega fanta ... Hvala.

Vesela sem, da imam danes prijatelje, ki me sprejemajo tako, kot sem in družino, ki mi stoji ob strani. Če je to občutek ljubezni in sreče, si želim, da traja – raje pa sem samska, kot v slabem razmerju. Vem, da se bom nekega dne temu le še smejala, zdaj pa me še vedno na trenutke zelo zaboli. Temu se reče prebolevanje. Pomembno je le, da sem se iz te zgodbe naučila nekaj, česar ne bom ponovila več. Končno sem začela ljubiti nekoga, ki bi ga morala že zdavnaj – sebe.

Še enkrat hvala, ker si me rešila!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del