Quantcast
Radio1_v_zivo


KAKO PROSIM?! TE piškote že celo življenje jemo NAROBE!
WOW | 7. 3. 2018 9:47
Tvoje brbončice bodo bolj zadovoljne, če uporabiš TOLE metodo
Ključne besede:     Jaffa    keksi    piškoti
Kako pa ti ugrizneš v Jaffa keks?

Kdo ne pozna legendarnih Jaffa keksov, čokoladnih piškotov s pomarančno želatinasti sredico, ki jih obožuje staro in mlado. Prvi Jaffa piškoti so bili našim brbončicam prvič predstavljeni leta 1927 pod blagovno znamko McVities, od takrat pa se pojavljajo tudi pod drugimi imeni in z različnimi sadnimi polnili. 

 

Podjetje McVities pa je sedaj presenetilo s precej nenavadno informacijo, da Jaffa kekse večina ljubiteljev ne zaužije na pravilen način. Za najbolj optimalno razvajanje brbončic bi morali namreč uporabiti drugačno metodo grizljanja tega legendarnega piškota.

 

Po njihovi študiji naj bi večina ljudi Jaffa kekse grizljala v obliki polmeseca (na sliki desno), Jaffa stroka pa svetuje, da je bolj primerna metoda grizljanja v krogu. Tako naj bi posameznik doživel tisto pravo eksplozijo okusov, ki jo brbončicam dajeta pomarančna sredica in slastna čokolada.

 

 

 

Če pa si eden tistih, ki si v usta stlačijo kar cel keks (tudi takšni obstajamo), pa pri McVities pravijo, da sploh zamujamo tisto pravo Jaffa izkušnjo.

 

Je pa zanimivo, da so ravno pri McVities leta 1990 objavili televizijski oglas, ki prikazuje učiteljico, kako Jaffa kekse zaužije prav na ta ta način, kot ga danes "odsvetujejo". 

 

 

In kako ga poješ ti? :)