Radio1_v_zivo


IZTOK ČOP po tem, ko je RAZJEZIL SLOVENCE: "Napačno sem uporabil besede. Slabo vest imam!"
Slovenija | 6. 3. 2018 9:30
Nad slovenskim veslačem plaz kritik in negativnih komentarjev
Ključne besede:     Iztok Čop    Tarča    Denis Avdić
PRENESI DATOTEKO
Denis je poklical Iztoka Čopa in prosil za pojasnilo.

Verjetno si v zadnjih dneh ujel dogajanje okoli slovenskega veslača Iztoka Čopa, ki si je z izjavo v pogovorni oddaji Tarča na TV Slovenija, da športniki, ki delujejo v tujih klubih ne prinašajo slave Sloveniji, nakopal veliko negativnih komentarjev in val ogorčenja. Za izjavo v omenjeni oddaji se je Čop sicer opravičili, Denis pa ga je poklical za dodatno pojasnilo.

 

Spomnimo

Financiranje slovenskih športnikov je že od nekdaj predmet spotike in dolgotrajnih dogovarjanj, za katere se zdi, da jim kar ni videti konca. Teme so se tako ponovno lotili v četrtkovi Tarči, pogovorni oddaji na TV Slovenija, ki jo vodi Erika Žnidaršič. Eden izmed gostov je bil tudi bivši slovenski veslač in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Iztok Čop, ki se je znašel v vroči debati z Matjažem Rakovcem, predsednikom Hokejske zveze Slovenije.

 

A kaj kmalu se je celotna debata zaostrila in bivši olimpijec Čop je šokiral s svojo izjavo, da športniki, ki delujejo v tujih klubih ne prinašajo slave Sloveniji in so dosežki ekipnih športov manj vredni od ostalih. 

 

Oglej si izsek iz oddaje. 

 

 Vir: YouTube

 

Izjava je sprožila plaz negativnih komentarjev, oglasili pa so se tudi slovenski športniki, ki so bili nad Čopovo izjavo popolnoma ogorčeni. 

 

Slovenski jadralec Gašper Vinčec denimo ni mogel skriti svojega razočaranja.

 

 

Rokometaš Vid Kavtičnik, kapetan slovenske reprezentance na januarskem evropskem prvenstvu in igralec francoskega Montepellierja, je ob tej izjavi na Facebooku zapisal: "Z vsem spoštovanjem (v kolikor je to resno izjavil) do Iztoka Čopa in njegovih uspehov, vedno sem zelo navijal, ga spremljal, ampak taka izjava je izjemno razočaranje do sošportnika!"

 

Celotno pogovorno oddajo Tarča si lahko ogledaš TUKAJ.